Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΣΕΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΖΟΥΡΑ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στην Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας στη Θήβα, πραγματοποιήθηκαν εργατικές διαφορές μεταξύ εργαζομένων, εργοδοσίας και της υπηρεσίας. Το σωματείο μας παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε στην όλη διαδικασία.
Ανάμεσα σε άλλα, τα ζητήματα για τα οποία έγινε η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας ήταν η μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών και η παράνομη εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας. 
Επίσης, υπόψη της υπηρεσίας τέθηκαν η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, ...
η παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και προς άλλους πρωτοπόρους στη δράση συναδέλφους με σκοπό τον εξαναγκασμό σε παραίτηση. 
Οι άθλιες συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ με σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους. 
Η μη καταβολή ενσήμων σε πολλούς συναδέλφους με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να μην έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ άλλοι που έχουν απολυθεί να μην δικαιούνται το επίδομα ανεργίας ή να το πήραν για μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι θα έπρεπε σύμφωνα με το χρονικό διάστημα που δούλευαν. 
Η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
Το σωματείο μας κάλεσε την Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στη συνάντηση και την αφορούν και για όσα είναι αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιών να παραπέμψει αρμοδίως όπως προβλέπεται. 
Η υπηρεσία δεν τοποθετήθηκε, επιφυλάχθηκε για να πάρει θέση την οποία και αναμένουμε.