Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΔΗΨΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ
Με ζεστά χαμόγελα, ευχάριστη διάθεση και πηγαίο σεβασμό, πολλά παιδιά από τις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψίων υποδέχτηκαν με τον πιο όμορφο τρόπο τις μεγάλες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου 2018-2019, όπως αρμόζει, άλλωστε, και σε κάθε χριστιανική ψυχή, η οποία  «ξεδιψά» από τις εόρτιες εμπειρίες κάθε λειτουργικού έτους.
Με την προτροπή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, οι Κληρικοί, οι λαϊκοί Κατηχητές και όλα τα Στελέχη του τομέα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στη Βόρεια Εύβοια, εργαζόμενοι με φιλότιμο και πνευματικό ζήλο για την πνευματική καλλιέργεια των μικρών και μεγάλων ...
μαθητών των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών  Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελίστριας Πόλεως Ιστιαίας, Ωρεών, Ταξιάρχου, Καστανιώτισσας, Νέου Πύργου,  Καμαρίων, Τσιφλικίου - Νεοχωρίου, Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, Ασμηνίου, Γουβών και Αγριοβοτάνου, αλλά και των Ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού και Αγίων Αναργύρων και Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, προσέφεραν τα πλούσια μηνύματα της Ορθοδόξου διδασκαλίας περί της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και της Θείας Πρόνοιας, για την σωτηρία του γένους των ανθρώπων από την αμαρτία και τον θάνατο, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, παρουσιάζοντας, είτε εντός της ζεστής οικογενειακής αγκαλιάς των Ιερών Ναών, είτε σε υπαίθριες εκδηλώσεις, μιμούμενοι έτσι τους Ποιμένες της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού, αψηφώντας το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην Βόρεια Εύβοια, πολλά επίκαιρα παιδικά τραγούδια, Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα και Θεατρικά δρώμενα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «ο Λόγος σαρξ εγενετο», συμφώνα με τον Ευαγγελιστή της αγάπης, Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των οικογενειών τους, αλλά και του συνόλου των μελών της κάθε εκκλησιαστικής κοινότητας.
  Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχαν οι Κληρικοί που εργάζονται στον Τομέα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Σούρας και Πρεσβ. Χρήστος Νγκέλας, οι οποίοι παντού εκόμισαν το πατρικό ενδιαφέρον και την αγάπη του Επισκόπου μας.







ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ
         Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση από τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Ενορίας.
Περίπου 60 παιδιά προσπάθησαν να μεταλαμπαδεύσουν το Πνεύμα των Χριστουγέννων στους γονείς τους αλλά και στους παρευρισκόμενους, τραγουδώντας χορωδιακά κάλαντα, επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εκκλησιαστικές υμνωδίες, προβολές μικρών αλλά ωφέλιμων για την ψυχή βίντεο, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, επικεντρώνοντας την προσοχή των θεατών στην αγάπη και στην φιλανθρωπία, κερδίζοντας την συγκίνηση αλλά και το θερμό χειροκρότημά τους.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αργυρίου, παίρνοντας αφορμή από την αρετή της φιλανθρωπίας, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, τόσο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, όσο και της Ενορίας, μέσα από την συμμετοχή των μελών της, τόσο στον Έρανο της Αγάπης, όσο και στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο. Τόνισε ιδιαίτερα πως το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας, μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο πρόσφερε το ποσό των 14.500€ περίπου καθώς και 1 τόνο τρόφιμα (τα οποία κατανέμονται σε 200 διαφορετικά είδη τροφίμων) και 1300 είδη ρουχισμού στις αναξιοπαθούσες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στο όλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
        Κατόπιν, κάλεσε στην αυλαία τις μαθήτριες της Γ’  Γυμνασίου Θεοδώρα Λούμη και Κωνσταντίνα Βούρτσα, τις οποίες και βράβευσε με ένα συμβολικό δώρο. Τα δυο αυτά κορίτσια, τα οποία κατηχούνται από μικρή ηλικία στο Κατηχητικό της Ενορίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ 2021» και διέπρεψαν, αποσπώντας τα δύο πρώτα βραβεία στον τομέα της έκθεσης Γυμνασίου, κάνοντας περήφανους τους γονείς τους, τους Ιερείς, αλλά και τα μέλη της Εκκλησίας μας, παραδειγματίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα μικρότερα παιδιά.
Αμέσως μετά τη βράβευση ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων με την επίβλεψη της κας Κωνσταντίνας Σαλιγκάρα – Θεοχάρη, ιδρυτικό μέλος και δασκάλα παραδοσιακών χορών του τοπικού Συλλόγου.
        Ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου χαιρέτισε την εκδήλωση, συνεχάρη τους Ιερείς της ενορίας, τον π. Νικόλαο Αργυρίου και ιδιαιτέρως τον κατηχητή π. Χρήστο Νγκέλα και, φυσικά, τα παιδιά για την απόδοσή τους.
Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν με γλυκά εδέσματα.   
















ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΡΟΒΙΩΝ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού της Ενορίας, την οποία προετοίμασαν και παρουσίασαν οι Κατηχητές μαζί με τα παιδιά, με πολλή αγάπη και φροντίδα.
Η γιορτή περιελάμβανε κάλαντα και τραγούδια του Αγίου δωδεκαημέρου, που αποδόθηκαν από τα παιδιά του Κατηχητικού και από Γυναικεία Χορωδία εξ Αθηνών.
Ο Οικον. Ιωάννης Σούρας παρουσίασε όμορφη ομιλία με θέμα τα Χριστούγεννα, αλλά και την αξία και σπουδαιότητα του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας μας.
Το πρόγραμμα της γιορτής έκλεισε με την απόδοση, σε θεατρική παράσταση, του διηγήματος του Αλεξ. Παπαδιαμάντη «Η Σταχομαζώχτρα».
Τέλος τα παιδιά του Κατηχητικού και της φιλοξενούμενης Χορωδίας έλαβαν δώρα, που με πολλή αγάπη, και την φετινή χρονιά, έστειλαν οι ευεργέτες της ενορίας Ροβιών Ισίδωρος και Μαρία Γαρυφαλλάκη.
Την εκδήλωση, της οποία την επιμέλεια είχε ο Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Νικόλαος Αναστασίου και η πρεσβυτέρα του, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, Ιερείς από γειτονικές Ενορίες, ο Δήμαρχος Λίμνης κ. Χρήστος Καλυβιώτης και πλήθος Ενοριτών.