Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Θανάσης Ζεμπίλης

Θανάσης Ζεμπίλης: «Δύναμη μας, η δύναμη των πολλών»

Στην εντυπωσιακότερη συγκέντρωση της προεκλογικής περιόδου, ο Θανάσης Ζεμπίλης γνώρισε «συγκινητική και ενθουσιώδη» δήλωση στήριξης των φίλων του, που το βράδυ της Τετάρτης (3 Ιουλίου), κατέκλυσαν την αίθουσα, το φουαγιέ και τον περιβάλλοντα χώρο του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, στην ομιλία του, ανέπτυξε το όραμα και το κυβερνητικό πρόγραμμα της....
παράταξης ενώ περιέγραψε και την δική του πρότασή για «να τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας η Εύβοια».

Αναφερόμενος στη σαρωτική νίκη του Φάνη Σπανού και της Έλενας Βάκα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και στην άριστη συνεργασία τους από τα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας, σημείωσε: «Είμαστε δοκιμασμένοι και έμπειροι. Ξέρουμε να δουλεύουμε.». Σε συνδυασμό δε με την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τις συνθήκες αυτές ως «χρυσή ευκαιρία για την Εύβοια».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή: «Πορεύομαι με πυξίδα τις αρχές μου. Πιστός στα ιδεώδη της ΝΔ. Δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις στο αξιακο μου σύστημα. Οπότε χρειάστηκε συγκρούστηκα με συμφέροντα, αλλά έμεινα πάντα ορθιος

Και έκανε τον απολογισμό του: «Όποια ευθύνη ανέλαβα απέναντι σας, την εκπλήρωσα ενσυνείδητα.»

Δήλωσε «ευγνώμων γι’ αυτήν τη σχέση που έχει σφυρηλατηθεί στην πορεία των χρόνων» και δεσμεύτηκε: «Δεν απευθύνομαι απλώς στους πολλούς, απευθύνομαι σε όλους… Οι πόρτες μου ήταν και θα είναι πάντα ανοικτές για τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.. Όπως στα χρόνια του Δήμου, χωρίς μεσάζοντες και αυλικούς.»

Και κατέληξε: «Σήμερα, διεκδικώ μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να δυναμώσω τη φωνή της Εύβοιας. Για να εμπνεύσω, ενότητα και συνεργασία… Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε την ανανέωση πράξη. Να κάνουμε την αξιοκρατία πράξη. Σας ζητώ να προχωρήσω, με σύμμαχο τη δική σας δύναμη. Για να κάνουμε την Εύβοια ξανά δυνατή και περήφανη.»


Ο Θανάσης Ζεμπίλης κάλεσε τους πολίτες «στις 7 Ιουλίου, με τη ψήφο μας, να εμπιστευτούμε και να προσυπογράψουμε το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, να επιβεβαιώσουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.»