Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο τύπου σχετικά με τη δίκη συναδέλφων

Τα κλαδικά σωματεία Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας, Μετάλλου Ευβοίας, Τεχνιτών – Οικοδομών Χαλκίδας και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, καταδικάζουν το γεγονός ότι με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων έως σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σέρνονται στα δικαστήρια συνάδελφοι και συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία με τη μορφή κατάληψης του Μεγάρου της περιφέρειας.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, με αυτή τη μορφή πάλης, ζητούσαν πολιτικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στη δουλειά, για να μην πεταχτούν στο δρόμο και «έχουν λαμβάνουν…». Διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα...
και τις αποζημιώσεις τους που σε ένα μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει. Αντίθετα και από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε των κινητοποιήσεων και από τη σημερινή της ΝΔ έχει χτιστεί ένα αντεργατικό πλαίσιο που επιτρέπει στους μονοπωλιακούς ομίλους να ανοίγουν και να κλείνουν κατά τα συμφέροντά τους, αφήνοντας στο περιθώριο τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Η συγκεκριμένη πρακτική, αντί να λαμβάνουν απάντηση οι εργαζόμενοι στα δίκαια αιτήματά τους να βρίσκονται κατηγορούμενοι στον εισαγγελέα, ήταν και είναι επιλογή του Κράτους που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. 
Ούτε είναι τυχαία και η συνέχιση της απάντησης που έδωσαν οι Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δρόμο του «νόμος και τάξη», με μέτρα περιστολής και καταστολής συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Θέλουν να βάλουν στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, χωρίς ενοχλητικές φωνές διαμαρτυρίας για δικαιώματα, μισθούς κλπ. 
Καταδικάζουμε το σύρσιμο των συναδέλφων στα δικαστήρια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον αυταρχισμό και την καταστολή. Απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα μέσα από την οργάνωση στα σωματεία μας στον κλάδο, στο χώρο δουλειάς. 

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων