Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

.....η άποψή μας

 - Όταν γράφαμε πως στο στίβο, τα σωματεία της ΕΎΒΟΙΑΣ δίνουν την μάχη για το ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο σε τοπικό επίπεδο και όχι στο να αξιοποιηθούν αγωνιστικά, τα ταλέντα που υπάρχουν, μόνο που δεν έβγαλαν όπλα να μας πυροβολήσουν κάποιοι, ενώ δεν λείπουν κι αυτοί που μας έκοψαν την καλημέρα.
Δεν μας ενόχλησε καθόλου αυτό, αλλά περιμέναμε να.... ακούσουμε κάτι έστω ως δικαιολογία ή ως παραδοχή των λαθών που έκαναν αν έκαναν.
Στους πανελλήνιους Κ18 που είχαμε στην Πάτρα πήρε μετάλλιο μόνο ένας αθλητής ο Ασλαματζιδης Παναγιώτης και μάλιστα Χρυσό στον ακοντισμό αγοριών.
Οι αγώνες αυτοί ας μη γελιόμαστε είναι ο καθρέφτης για το κάθε σωματείο και πρέπει να αποτελούν κριτήριο για την αγωνιστική κατάσταση αθλητριών και αθλητών.
Δεν θέλω να γράψω ονόματα αθλητών που ξεκίνησαν ως ταλενταρες και έμειναν εκεί, για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις, αλλά από 18 αθλήτριες και αθλητές που είχαμε στους πανελλήνιους,και οι 18 ταλέντα είναι από μικρά. Τι έγινε λοιπόν και έμειναν ταλέντα;
Γιατί δεν μπόρεσαν αυτά τα παιδιά να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους;
Οφείλουν όλοι κάποια στιγμή να μιλήσουν και να αναλάβουν ευθύνες και να αλλάξουν την κατάσταση.
Να δούνε επιτέλους την πραγματική εικόνα και όχι την εικόνα της παρηγοριάς.
Ταλέντα έχουμε στο μήκος γυναικών, αλλά χάθηκαν και σε αυτούς τους αγώνες.
Ταλέντα στο ύψος κοριτσιών αγοριών, αλλά πέρασαν "κάτω από τον πήχη".
Φταίνε τα παιδιά; Φταίνε οι γονείς; Φταίνε οι προπονητές; Φταίνε τα σωματεία; Φταίμε όλες και όλοι; Γιατί δεν το συζητάμε; 
Γιατί το κρύβουμε;
Τι φοβόμαστε;