Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010

Συνέντευξη Τύπου
Φάνη Γκέκα και Σωτήρη Νίνη
για αγώνα Ελλάδα-Νιγηρία


Οι Φάνης Γκέκας και Σωτήρης Νίνης μετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής Ανδρών στο γήπεδο «Φρι Στέιτ» του Μπλούμφοντεϊν, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία την Πέμπτη 17/6/2010 και ώρα 17:00 Ελλάδας, παραχώρησαν επίσημη συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου δήλωσαν:
Σωτήρης Νίνης: Εναντίον της Νιγηρίας έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κάτι το οποίο έχουμε αντιληφθεί όλοι και πρέπει να δείξουμε το .....
καλύτερό μας πρόσωπο για να μπορέσουμε να πετύχουμε το μάξιμουμ. Το όποιο αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια.
Φάνης Γκέκας: Είναι ένας δύσκολος αγώνας αυτός με τη Νιγηρία, αφού και οι δύο ομάδες έχουμε από μία ήττα στην πρεμιέρα. Οφείλουμε να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και να διορθώσουμε όλα μας τα λάθη για να κατορθώσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Ερώτηση ΜΜΕ: Πως βλέπετε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 μέχρι τώρα; Θεωρείτε ότι είναι πληκτικό; Ποια είναι η γνώμη σας;
Φ. ΓΚ.: Θεωρώ ότι δεν είναι ό,τι το καλύτερο, αφού στα πρώτα παιχνίδια οι ομάδες ακόμη ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους. Πιστεύω ότι στους δεύτερους αγώνες οι ομάδες θα είναι καλύτερες και μαζί θα βελτιωθεί το θέαμα που θα παρουσιάσουν.
Ερ. ΜΜΕ: Γνωρίζετε ότι πρέπει να πετύχει γκολ η ομάδα σας στον αγώνα με τη Νιγηρία για να νικήσει. Το θεωρείτε εφικτό και ποια είναι η γνώμη σας για τον αντίπαλο;
Φ. ΓΚ.: Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Νιγηρία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και απόδοση και να αποφύγουμε τα λάθη.
Ερ. ΜΜΕ: Τώρα ξέρετε την κρισιμότητα του αγώνα με τη Νιγηρία. Ποιες πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι αλλαγές που θα τη βοηθήσουν να φτάσει στο στόχο της;
Σ. Ν.: Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι στο πρώτο ματς δεν παίξαμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε. Το ματς με τη Νιγηρία αποτελεί την τελευταία μας ευκαιρία στο τουρνουά. Θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, αφού με θετικό αποτέλεσμα θα έχουμε ελπίδες να προχωρήσουμε ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα φύγουμε με σκυμμένο το κεφάλι.
Ερ. ΜΜΕ: Θα ξεκινήσεις εναντίον της Νιγηρίας στη βασική ενδεκάδα, κάνοντας έτσι ντεμπούτο σε Μουντιάλ ή θα είσαι στον πάγκο;
Σ .Ν.: Δεν γνωρίζω αν θα παίξω. Αυτό είναι κάτι που το ξέρει μόνο ο προπονητής και αυτός θα αποφασίσει. Εγώ είμαι μέλος της Εθνικής, είμαι εδώ και εφόσον ο προπονητής κρίνει ότι θα χρειαστεί τις υπηρεσίες μου είμαι έτοιμος να τις προσφέρω.
Ερ. ΜΜΕ: Η Ελλάδα σε 5 αγώνες σε Μουντιάλ δεν έχει σκοράρει ποτέ. Αυτό θα αποτελέσει επιπλέον πίεση για εσάς στον αγώνα με τη Νιγηρία;
Φ. ΓΚ.: Όχι δεν θα αποτελέσει επιπλέον βάρος, πίεση ή άγχος. Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι κίνητρο για εμάς να σκοράρουμε και το σημαντικότερο να φτάσουμε στο σημαντικό αποτέλεσμα.
Ερ. ΜΜΕ: Αν πετύχεις εσύ το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ, έχει σκεφτεί κάποιον ιδιαίτερο τρόπο να το πανηγυρίσεις;
Φ. ΓΚ.: Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά και όλα τα παιδιά είναι να νικήσει πρώτ’ απ’ όλα η ομάδα. Το αν θα πετύχω εγώ το γκολ ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Δεν σκοπεύω να γιορτάσω αν σκοράρω και δεν νικήσουμε.
Ερ. ΜΜΕ: Συνήθως η τακτική που ακολουθείτε είναι αμυντική. Μήπως πρέπει να γίνει επιθετικότερη για να νικήσετε τη Νιγηρία;
Φ. ΓΚ.: Δεν συμφωνώ μαζί σας. Στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πετύχει πολλά γκολ. Βεβαίως αυτό που μας ενδιαφέρει παράλληλα είναι να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε.
Ερ. ΜΜΕ: Θα σας επηρεάσει το κρύο και το υψόμετρο;
Σ. Ν.: Όχι δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αλλωστε ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουμε ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες. Δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ο καιρός και το υψόμετρο.
Ερ. ΜΜΕ: Πολλοί παίκτες παραπονιούνται για το θόρυβο που δημιουργούν οι βουβουζέλες στα γήπεδα; Εσείς συμφωνείτε;
Φ. ΓΚ.: Σίγουρα ο θόρυβος επηρεάζει, αφού δεν είναι εύκολη η συνεννόηση και η επικοινωνία μεταξύ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα.
Σ. Ν.: Συμφωνώ απόλυτα με τον Φάνη. Δεν μπορούμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο, να υπάρξει η απαιτούμενη επικοινωνία και συνεργασία.