Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ν.Ε.

ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (17/6/2010) ΠΡΩΪΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Μ. ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ, Ο ΓΡΑΜ. ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ , ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ν.Ε.

"ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΑΝ¨ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Συντρόφισσες,οι,

Καλούμαστε σε μια συνεδρίαση , στην οποία θα πρέπει εντός ολίγων ωρών να μάθουμε ποιοι έχουν αυτοπροταθεί , για ποιους έχουν γίνει προτάσεις , να μας ειπωθεί ότι οι ετεροπροτεινόμενοι δέχονται την πρόταση , να δούμε όλων των..........
 υποψηφίων τα βιογραφικά , να μαντέψουμε εάν έχουν καθαρό φορολογικό-ποινικό μητρώο .
Καλούμαστε σε μια συνεδρίαση , στην οποία ενώ θα έπρεπε να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι και να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά τους , να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους , να δεσμευτούν δημόσια για την αποδοχή των διαδικασιών και των αποφάσεων του Κινήματος , να δεσμευτούν για την συμμετοχή τους στο συνδυασμό του υποψήφιου που θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ, τίποτε από όλα αυτά δεν γίνεται.
Η σημερινή διαδικασία η προβλεπόμενη από την εγκύκλιο που εστάλη από την επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, είναι ενάντια στον Κανονισμό Λειτουργίας του Κινήματος που προβλέπει τις αρχές και τα κριτήρια ανάδειξης των υποψηφίων.
Βάσει του κανονισμού, κεντρικός στόχος για την ανάδειξη των υποψηφίων , είναι η εξασφάλιση της αξιοκρατικής επιλογής με διαδικασίες αντικειμενικής αξιολόγησης από τα συλλογικά όργανα ή με την διενέργεια αδιάβλητων προκριματικών εκλογών.
Αυτή είναι η διαδικασία που υπηρετεί και εξασφαλίζει την ενότητα των δυνάμεων του Κινήματος σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο και αποτελεί πρωτεύουσα υποχρέωση και ευθύνη όλων των στελεχών και των μελών του Κινήματος.
Δυστυχώς με την σημερινή διαδικασία απαξιώνεται τελείως και η Ν.Ε. μετά την απαξίωση των μελών των δημοτικών οργανώσεων.
Είναι δεδομένο πλέον ότι όσοι απαξιώνουν τα μέλη του Κινήματος , τις Δημοτικές οργανώσεις και την Ν.Ε. :
-ΕΧΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ OTI ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
-ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ.
Σεβόμενος το καταστατικό του Κινήματος και τον Κανονισμό Λειτουργίας δεν θα συμμετάσχω στην σημερινή συνεδρίαση .
Την θεωρώ ταφόπλακα του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του.


ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ,
ΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ
(ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ)