Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

«Στην Ελλάδα ή είσαι Θεός ή τίποτα»
λέει ο «Sokratis»

Στη νίκη επί της Νιγηρίας, την αλλαγή κλίματος από τον αγώνα με τη Ν.Κορέα, τις πιθανότητες πρόκρισης, την Αργεντινή, αλλά και την κριτική που ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα στην Εθνική, αναφέρθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3».

Για τη νίκη της Εθνικής επί της Νιγηρίας: «Είπαμε ότι πάνω απ' όλα είναι να παίξουμε όπως μπορούμε και να το χαρούμε. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό ήταν καλύτερο από το......
 προηγούμενο και κατορθώσαμε να πάρουμε μία νίκη και έτσι μπήκαμε στο κυνήγι της πρόκρισης».
Για τις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα την Ν.Κορέα: «Υπήρχαν και θετικά στοιχεία. Σε μια ήττα δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα ήταν αρνητικά. Υπήρχαν και θετικά στοιχεία. Απλά στο παιχνίδι με τη Νιγηρία ήταν περισσότερα, γι' αυτό ήρθε και το θετικό αποτέλεσμα».
Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής: «Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι που η Εθνική κατάφερε και έβαλε δύο γκολ σε Μουντιάλ. Εφόσον όμως έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα παιχνίδι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς και είμαστε συγκεντρωμένοι. Περιμένουμε με ανυπομονησία να μπούμε στο γήπεδο, αν το ευχαριστηθούμε και να κάνουμε τους Έλληνες χαρούμενους με μια καλή μας απόδοση».
Για το ματς με την Αργεντινή: «Είναι ένα παιχνίδι που αγωνίζεσαι με μια ομάδα που είναι το φαβορί για το τρόπαιο. Δεν ήρθαμε εμείς εδώ σαν φαβορί ομίλου αλλά αυτοί. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα παίξουμε για να το χαρούμε και να δώσουμε τη χαρά στους Έλληνες ότι η Εθνική έκανε ένα καλό παιχνίδι».
Για την πρόκληση αυτού του αγώνα: «Όταν αγωνίζεσαι με ομάδες που διαθέτουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης η πρόκληση γίνεται μεγάλη και ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να τους αντιμετωπίσει».
Για όσα έχει καταφέρει παρά το νεαρό της ηλικίας του: «Για μένα όλα έρχονται φυσιολογικά. Από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία και έπαιξα στο ελληνικό πρωτάθλημα και έδειξα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω, μου φαίνεται φυσιολογικό. Δεν με τρομάζει κάτι, επειδή έχω κάνει κάτι, που στην Ελλάδα θεωρείται πολύ. Στο εξωτερικό παιδιά στην ηλικία μου έχουν κάνει περισσότερα παιχνίδια».
Για το αν υπάρχουν και άλλοι παίκτες σαν και αυτόν: «Υπάρχουν και πολύ καλύτεροι από έμενα. Στο πρωτάθλημα μας και με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί θα πρέπει οι ομάδες να βασιστούν στο νέο αίμα και στους Έλληνες παίκτες. Με αυτόν τον τρόπο να δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά. Αν να τους δοθεί χρόνος παίρνοντας εμπειρία θα αξιοποιηθούν περισσότερο. Ένα παράδειγμα είναι ο Μανωλάς. Κάποια παιδιά είναι τυχερά γιατί παίζουν σε μεγαλύτερες ομάδες και άλλα όχι επειδή παίζουν σε μικρότερες. Σιγά σιγά θα πρέπει να δίνεται περισσότερος χρόνος».
Για την κριτική που ασκήθηκε στην Εθνική τις προηγούμενες ημέρες: «Είναι μεγάλη ιστορία. Τα πράγματα στην Ελλάδα τραβιούνται με το παραμικρό. Η κριτική είναι δεκτή, αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να κάνουν κριτική όταν μια ομάδα δεν βγάζει αυτό που μπορεί. Από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να ξεφεύγει σε προσωπικά επίπεδα. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή την ομάδα τη φοβίζει η κριτική ή ότι στον αγώνα με τη Νιγηρία ήθελε να δώσει απάντηση, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα.
»Αυτό που κοιτάει η ομάδα είναι τη δουλειά της και να κάνει τους Έλληνες χαρούμενους. Δεν θα πρέπει να πούμε πάμε για την πρόκριση, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Στην Ελλάδα ή θα είσαι Θεός ή θα σε κατηγορούν όλοι. Πρέπει να βρούμε μία μέση λύση. Δεν γίναμε ξαφνικά μία πολύ καλή ομάδα ή μια ομάδα που δεν μπορεί να κάνει τίποτα μέσα στο γήπεδο. Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.
»Αυτή η Εθνική έδειξε σε αυτό το παιχνίδι ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο. Άμα δεν υπάρχει κριτική δεν βελτιώνεσαι. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει καλή κριτική. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Στο παιχνίδι με την Αργεντινή πρέπει να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο».