Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ελληνική Στατιστική Αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι διενεργεί, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου - Ιουνίου 2010, τη δειγματοληπτική έρευνα μεταναστών, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000, περίπου, μεταναστών, καθώς και τη δειγματοληπτική έρευνα στελεχών φορέων υλοποίησης πολιτικών για την ένταξη των μεταναστών, σε .....
αντιπροσωπευτικό δείγμα 600, περίπου, υπηρεσιών - φορέων, σε όλη τη Χώρα.
Οι έρευνες διενεργούνται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της ΕΛ. ΣΤΑΤ., στα πλαίσια Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ αφενός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών, ως Υπεύθυνης Αρχής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, και αφετέρου του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (πρώην ΕΣΥΕ), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης.
Η έρευνα μεταναστών καλύπτει υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ των 15, ηλικίας 15 - 64 ετών, που ζουν στην Ελλάδα, ενώ η έρευνα σε στελέχη φορέων υλοποίησης πολιτικών για την ένταξη των μεταναστών καλύπτει υψηλόβαθμα στελέχη φορέων υλοποίησης πολιτικών για την ένταξη των μεταναστών στους τομείς της αγοράς εργασίας, της στέγασης, των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής. Βασικός σκοπός των ερευνών είναι η συγκέντρωση στοιχείων για την κοινωνική, πολιτισμική και ψυχολογική προσαρμογή των μεταναστών, για τις διαδικασίες πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής, για την πρόσβαση των μεταναστών στην αγορά εργασίας, στη στέγαση, στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και στην εκπαίδευση.
Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις έρευνες θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση του πραγματικού βαθμού ένταξης των μεταναστών, καθώς και της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής. Τέλος, για κάθε απορία ή διευκρίνιση που χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρμόδια Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς Εργασίας, στα τηλέφωνα 213135 2174 και 213135 2173 και στα e-mail: geodouro @ statistics.gr και zacharis @ statistics.gr.- Σημειώνεται ότι στο νομό μας η εν λόγω έρευνα θα πραγματοποιηθεί στους Δήμους Χαλκιδέων, Ληλαντίων, Ερέτριας, Αυλίδος, Κύμης, Μεσσαπίων, Κονιστρών, Αυλώνος και Ελυμνίων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 41 μεταναστών.
Τα νοικοκυριά που θα ερευνηθούν έχουν επιλεγεί τυχαία , ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν αφορούν σε θέματα που έχουν σχέση με τη ζωή τους στον τόπο διαμονής τους, με την εκπαίδευση των παιδιών τους, την εργασία , την υγεία . τη στέγαση και τη συμμετοχή τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Για επιπρόσθετες διευκρινήσεις σε τοπικό επίπεδο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Στατιστικής Ν. Ευβοίας , κ. Αντ. Παλαιολόγο, στα τηλέφωνα 2221061464 και 2221027511. Παράκληση για τη δημοσίευσή του


Αντώνης Παλαιολόγος – Τμ. Στατιστικής Ν. Ευβοίας.