Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010

Ελλάδα-Νιγηρία,
δήλωση Ρεχάγκελ




Ο κ. Οτο Ρεχάγκελ έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής με τη Νιγηρία. Ο Γερμανός προπονητής τόνισε, μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη νίκη και για το γεγονός ότι ακόμη διεκδικούμε την πρόκριση, σε αντίθεση με το EURO 2008 που είχαμε αποκλειστεί από τον δεύτερο αγώνα. Οι παίκτες έπαιξαν πολύ.......
 καλό ποδόσφαιρο. Βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και καταφέραμε με πάθος να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Κάναμε πάλι ευτυχισμένους τους Έλληνες».
Ο ομοσπονδιακός προπονητής ρωτήθηκε και για τη δήλωση του προπονητή της Νιγηρίας, ότι κάποιος Έλληνας παίκτης έκανε θέατρο στη φάση της αποβολής του Καϊτά. Ο κ. Ρεχάγκελ τόνισε: «Δε νομίζω ότι ευθύνεται ο παίκτης μας για την αποβολή και δεν πιστεύω ότι έκανε θέατρο. Δεν υπήρξε καμία πρόκληση».
Για τα στοιχεία της Εθνικής Ομάδας που εμφανίστηκαν στον αγώνα με τη Νιγηρία, σε αντίθεση με την πρεμιέρα του Μουντιάλ, ο κ. Ρεχάγκελ δήλωσε: «Μετά το γκολ που δεχθήκαμε σταθήκαμε στα πόδια μας, ενώ μάς βοήθησε και η αποβολή».
Για την Αργεντινή, προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, και τις πιθανότητες πρόκρισης ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε ότι: « Η Αργεντινή είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης, σίγουρα καλύτερη από εμάς. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτόν τον αγώνα».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερη, ο κ. Ρεχάγκελ απάντησε: «Είναι σημαντική η νίκη, αλλά μάς ικανοποιεί περισσότερο το γεγονός ότι πήραμε τους βαθμούς και δεν θα γυρίσουμε πίσω χωρίς να έχουμε πάρει πόντο».