Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ 2010

Συνέντευξη Τύπου
Οτο Ρεχάγκελ
για αγώνα Ελλάδα-Νιγηρία



Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ μετά το τέλος της προπόνησης της Εθνικής Ανδρών στο γήπεδο «Φρι Στέιτ» του Μπλούμφοντεϊν, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία την Πέμπτη 17/6/2010 και ώρα 17:00 Ελλάδας, παραχώρησε επίσημη συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπου δήλωσε:
Οτο Ρεχάγκελ: Μετά από την ήττα στον πρώτο αγώνα με τη Νότια Κορέα ανασυγκροτηθήκαμε και εναντίον της Νιγηρίας πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στην πρεμιέρα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θέλαμε, κάναμε περιττά λάθη. Εχουμε ακόμη ελπίδες για......
 πρόκριση και θα δώσουμε μάχη. Ολοι οι παίκτες είναι σε ετοιμότητα. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Κατσουράνη, αλλά κι αυτός είναι πλέον πανέτοιμος. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο.
Ερώτηση ΜΜΕ: Πριν από τον αγώνα με τη Σουηδία στο EURO 2008, όταν προπονητής της ήταν ο Λαρς Λάγκερμπακ νυν προπονητής της Νιγηρίας, είχατε δηλώσει ότι η ομάδα του διαβαζόταν εύκολα. Θα λέγατε το ίδιο και τώρα;
Ο.Ρ.: Κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος ή εύκολος, ούτε χωράνε προγνωστικά. Είδατε τι έγινε στον αγώνα Βραζιλία-Βόρεια Κορέα, που οι βραζιλιάνοι ίδρωσαν για να πάρουν αποτέλεσμα.
Ερ. ΜΜΕ: Πως πιστεύετε ότι έχει προετοιμάσει την ομάδα της Νιγηρίας ο προπονητής της;
Ο.Ρ.: Είναι ένας πεπειραμένος προπονητής, νομίζω ότι έχει πράξει σωστά, εμείς κοιτάμεε τη δικιά μας ομάδα να είναι έτοιμη.
Ερ. ΜΜΕ: Στον αγώνα με την Αργεντινή είδαμε ότι η Νιγηρία είχε προβλήματα στις στημένες φάσεις.
Ο.Ρ.: Ολες οι ομάδες είναι πάντα προετοιμασμένες. Σε όλους τους αγώνες υπάρχουν οι στημένες φάσεις, από φάουλ ή κόρνερ και φυσικά αρκεί ένα δευτερόλεπτο απροσεξίας για να πληρώσεις ενδεχόμενο λάθος. Πάντως στην περίπτωση των στημένων φάσεων έχουμε προετοιμαστεί για να προστατεύσουμε την εστία μας.
Ερ. ΜΜΕ: Πιστεύετε ότι το κρύο και το υψόμετρο θα αποτελέσουν πρόβλημα για την ομάδα σας;
Ο.Ρ.: Πιστεύω ότι οι παίκτες αγωνίζονται καλύτερα στο κρύο παρά στη ζέστη και οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν καμία δικαιολογία. Είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και με κάθε τρόπο θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αγώνα.
Ερ. ΜΜΕ: Ως κύρια αγωνιστική τακτική σας έχετε την αμυντική. Σκοπεύετε να κάνετε επιθετικότερη την τακτική σας για τον αγώνα με Νιγηρία ώστε να σκοράρετε;
Ο.Ρ.: Πάντα το σύστημά μας αποτελείται από άμυνα, κέντρο και επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε, αν όμως ο αντίπαλος είναι καλύτερος αυτό θα είναι δύσκολο. Στόχος μας είναι πάντα να βάλουμε γκολ και να αξιοποιούμε όλες τις φάσεις. Επίσης είναι σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ.
Ερ. ΜΜΕ: Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με την αμυντική στρατηγική που ακολουθείτε;
Ο.Ρ.: Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας έφτασε έως εδώ. Σίγουρα όταν ανέλαβα την ομάδα έπαιζε τελείως διαφορετικά. Μέχρι τώρα όμως, από τότε, υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Ασφαλώς να είχαμε έναν Μέσι κι έναν Κακά στην ομάδα θα παίζαμε πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο.
Ερ. ΜΜΕ: Ποια νομίζετε ότι είναι η βασική αδυναμία της Νιγηρίας;
Ο.Ρ.: Δεν μπορώ να μιλήσω για ασθενή σημεία της ομάδας της Νιγηρίας πριν από τον αγώνα για ευνόητους λόγους.