Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα, 18-6- 2010


Δελτίο Τύπου
Την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου θα συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Οικονομικών σχετικά με το θέμα των Πυροσβεστών, που εργάζονται υπό ......
το καθεστώς των συμβάσεων έργου.
Με βάση τις δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια σε πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ για την κάλυψη οργανικών κενών από τους συμβασιούχους Πυροσβέστες, καθώς και για νομοθετική ρύθμιση από την οποία θα προκύψει ενιαίος πίνακας επιτυχόντων με σκοπό την απορρόφηση μέρους του προσωπικού κάθε χρόνο, ο βουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τα εξής:
Εάν έχουν εγκριθεί τα χρήματα για 1.640 θέσεις συμβασιούχων Πυροσβεστών και αν η μονιμοποίησή τους θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Εάν θα υπάρξει ενιαίος πίνακας απορρόφησης συμβασιούχων Πυροσβεστών με επτάμηνη ή οκτάμηνη σύμβαση.
Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
«Είναι ομολογουμένως αποδεκτό πως το πυροσβεστικό σώμα επιτελεί ένα πολύ σημαντικό ρόλο, πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου όπου η ανάγκη για ετοιμότητα και για έγκαιρη παρέμβαση είναι σαφώς επιτακτική. Με δεδομένο τις κενές οργανικές θέσεις και με βάση τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε πρωινή εκπομπή στην ΝΕΤ στις 27/5/2010 για τους συμβασιούχους πυροσβέστες
Ερωτάται ο Υπουργός :
Έχουν εγκριθεί τα χρήματα για 1640 θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών και η μονιμοποίηση τους αυτή θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Θα βγει ενιαίος πίνακας απορρόφησης των συμβασιούχων πυροσβεστών με επτάμηνη/οκτάμηνη σύμβαση;».