Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Με τις ψήφους Μπακογιάννη-Κιλτίδη

Ο Φ.Κουβέλης εκπρόσωπος των 9 ανεξάρτητων
Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Ως «οικουμενική μεταξύ ανεξάρτητων» σχολιάστηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (6-3) μεταξύ των ανεξάρτητων για το ποιος θα τους εκπροσωπεί πλέον στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα ανέδειξε τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έλαβε και τις ψήφους της Ντόρα Μπακογιάννη και του Κώστα Κιλτίδη. Τον κ. Κουβέλη ψήφισαν επίσης οι ......
τρεις πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Αντιθέτως, η πρόταση για τη Σοφία Σακοράφα στηρίχθηκε μόνο στις ψήφους των ανεξάρτητων του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και της ιδίας.
Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίζει για τις ερωτήσεις, επερωτήσεις και μεταξύ άλλων έχει λόγο στην επιλογή σημαντικών οργάνων όπως π.χ. κορυφαίων της Δικαιοσύνης, αλλά και τον καθορισμό κρίσιμων συνεδριάσεων, όπως οι ψηφοφορίες για Εξεταστικές, οι προ ημερησίας συζητήσεις στο Κοινοβούλιο και άλλα.
Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη-ψηφοφορία των 9 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός ο Κώστας Μητσοτάκης, χώρος τον οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιεί ως γραφείο η κ. Μπακογιάννη και ο οποίος έχει το προνόμιο να συνορεύει με το γραφείο που παραχώρησε η Βουλή στους τέσσερις του ΣΥΝ.