Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ


Ένα νέο Κέντρο Νεότητας, το τέταρτο κατά σειρά, δημιουργήθηκε στο Δήμο Κύμης και εγκαινιάστηκε χθες, 9 Αυγούστου στις 8.30 το απόγευμα από τον......
 Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά.
Πρόκειται για το πολιτιστικό Κέντρο Πλατάνας, που στεγάστηκε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείου του χωριού, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια. Το Κέντρο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της νεολαίας του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και με την συμμετοχή του Δήμου Κύμης, αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες. Σε αυτές έχει στεγαστεί η αξιόλογη και εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας, υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο internet, επιτραπέζια παιχνίδια καθώς και το ιατρείο του χωριού, το οποίο έχει ήδη εξοπλιστεί. Στην μία ανακαινισμένη αίθουσα θα στεγαστεί από τη νέα χρονιά, το Νηπιαγωγείο Πλατάνας.
Την ημέρα των εγκαινίων, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, είχαν στηθεί τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος «Three of a kind», που απαρτίζεται από μέλη της νεολαίας του πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας. Η έκπληξη στα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας ήταν και η μεγάλη ενεργή συμμετοχή της νεολαίας του χωριού.
Μετά την τελετή των εγκαινίων και την μικρή δεξίωση που ακολούθησε, σε σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης εξήρε την πρωτοβουλία των νέων για την δημιουργία του Κέντρου της Πλατάνας, τους συνεχάρη, τους παρότρυνε για ενεργότερη συμμετοχή στα κοινά και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης των Κονιστρών, που απαρτίζεται και αυτή από νέους ανθρώπους. Τους διαβεβαίωσε ακόμη ότι ο Δήμος Κύμης θα είναι πάντα δίπλα τους, γιατί, όπως είπε, υποχρεούται να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δήμου Κύμης στον τομέα του αθλητισμού, με την δημιουργία και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύμη και στα χωριά, με την συγκρότηση μαζικού αθλητισμού της νεολαίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και με την διοργάνωση αγώνων μπάσκετ στην Κύμη πανελλήνιας εμβέλειας. Στο σημείο αυτό ανέφερε, ότι με την συμμετοχή της νεολαίας της Πλατάνας βελτιώθηκε το γήπεδο μπάσκετ του χωριού και διεξάγεται εκεί το πρωτάθλημα μπάσκετ 3Χ3, ενώ για του χρόνου προγραμματίζεται η αναβίωση του παλιού τουρνουά μπάσκετ της Πλατάνας, που τόσον κόσμο συγκέντρωνε.
Αναφερόμενος τέλος στον «Καλλικράτη» και στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο, επανέλαβε την αντίθεσή του στην δημιουργία του μεγάλου Δήμου με τους 111 οικισμούς, τις 47 κοινότητες και με τον επί πολλά χιλιόμετρα δύσβατο δρόμο στο μεγαλύτερο τμήμα του, υπογράμμισε με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους ότι η Κύμη και το Αλιβέρι δεν πρέπει να υποβαθμιστούν αλλά αντίθετα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να λειτουργούν ισομερώς και ισοβαρώς.
Τέλος κάλεσε το μουσικό συγκρότημα της Πλατάνας να ανέβει στο βήμα για να κρατήσει με την μουσική του συντροφιά στους παρισταμένους, που σχεδόν στην πλειοψηφία τους ήταν νεολαία.
Το μουσικό Συγκρότημα της Πλατάνας “Three of a Kind”, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει δώσει πολλές συναυλίες, απαρτίζεται από τους:
Γιάννη Βογιατζή, Ντραμς

Γιώργο Δημητράκη, Μπάσα
Δημήτρη Παγώνα, Κιθάρα – φωνή
Ηρώ Φώτη, φωνή
Ηχολήπτης, ο Κώστας Λαζάρου.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Θεοδόσης Καλυγιώργης, ένα νέο παιδί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνας.