Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ


Στην Κύμη, στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο, τραγούδησε το βράδυ της 11ης Αυγούστου ο κατεξοχήν ροκ και συναυλιακός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωσταντίνου, χαρίζοντας αλησμόνητες στιγμές στο ......
πλήθος του κόσμου, που κατέκλυσαν το χώρο.

Κόσμος όλων των ηλικιών, από την Κύμη και την γύρω περιοχή έως και την Χαλκίδα, άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στο γήπεδο. Νεολαία παρέες-παρέες, οικογένειες με μικρά παιδιά και μεμονωμένα άτομα καταλάμβαναν σιγά-σιγά το χώρο στις κερκίδες, δημιουργώντας το αδιαχώρητο. Η νεολαία κατέλαβε και το χώρο κάτω από τις κερκίδες, μπροστά από την εξέδρα, όπου θα εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης.

Γύρω στις 9.30 κι αφού το συγκρότημα του καλλιτέχνη έπαιξε ένα μελωδικό κομμάτι, εμφανίστηκε στην εξέδρα, μέσα από καπνούς και αλλεπάλληλους πολύχρωμους φωτισμούς, ο Βασίλης Παπακωσταντίνου με την κιθάρα του. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Ο κόσμος στις εξέδρες όρθιος χειροκροτούσε, ενώ η νεολαία, κάτω από την εξέδρα, παραληρούσε.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά (ο Δήμος Κύμης ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης) και συνεχίστηκε με την φωνή του καλλιτέχνη. Ο Παπακωσταντίνου με ιδιαίτερο κέφι τραγούδησε τραγούδια της νεώτερης δουλειάς του, καθώς και τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να παροτρύνει τον κόσμο να τραγουδά μαζί του τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν κατά καιρούς. Τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου πλαισίωναν κι άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και η γνωστή Τάνια Κικίδη από την Αρτάκη.
Το πρόγραμμα τελείωσε αργά το βράδυ, αφήνοντας τον κόσμο με τη γλυκιά αίσθηση των όμορφων ακουσμάτων του Βασίλη.