Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «ΚΟΙΝΟΙ ΤΟΠΟΙ»

ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ
ΜΕ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ 12 ΚΑΡΕ

Η έκθεση πραγματοποιείται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου από 4-10 Αυγούστου

Από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Θαλασσινού με τίτλο «Κοινοί Τόποι» και θα.......
 πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Π.Α.Τ. (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δήμου Ταμυναίων).

Από το φυσικό λιμάνι του Καράβου και τη βιομηχανική περιοχή του Αλιβερίου, μέχρι τις παραλίες της νότιας Εύβοιας και το Πόρτο-Μπούφαλο, ο φωτογράφος αποτυπώνει σε 12 καρέ, τοπία της Εύβοιας. Τα έργα αποτελούν μια οικολογική ιστορία για την κεντρο-νότια περιοχή του νησιού. Η τεχνική επεξεργασία της φωτογραφίας και κατόπιν το τύπωμα σε καμβά δίνει ξεκάθαρα την αίσθηση ενός πίνακα ζωγραφικής.

Ο φωτογράφος δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Ζητούμενο είναι να μπορέσει ο καθένας μας να διατηρήσει την οπτική που είχε ως μικρό παιδί, πριν η γνώση αφαιρέσει το ρομαντισμό της καινούριας ανακάλυψης. Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπογράφουμε με την μνήμη ότι θα διατηρηθούν οι κοινοί μας τόποι αναλλοίωτοι».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.
Ώρες κοινου: 20:30 – 22:30 καθημερινά


Σύντομο βιογραφικό: Ο Κώστας Θαλασσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος του πολιτικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ.