Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«…Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος και θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος , ανίκανος πια να μορφώσει τους άλλους…»

Δ. ΓΛΗΝΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας που υπογράφουμε το κείμενο δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε να λειτουργήσει το σχολείο μας- σύμφωνα με την «εντολή» του υπουργείου Παιδείας – ως ολοήμερο Δημοτικό σχολείο ενιαίου ......
αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αρνήθηκε ομόφωνα να γίνει πιλοτικό σχολείο αρνήθηκε και την λεγόμενη αυτοαξιολόγηση. Το ίδιο έκαναν εκατοντάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα που αρνήθηκαν -και συνεχίζουν να προστίθενται κάθε μέρα και καινούργιοι -τα αντιδραστικά-αντιεκπαιδευτικά νέα μέτρα. Γι αυτό το Υπουργείο προσπαθεί να επιβληθεί πλέον μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των 800 σχολείων που «ορίστηκαν» σε όλη την Ελλάδα, τους συναδέλφους των 16 σχολείων της Εύβοιας, τους συλλόγους γονέων, να πρωτοστατήσουμε για να μην περάσουν τα μέτρα. Κάθε ένα σχολείο από τα 800 να γίνουμε μετερίζι αγώνα.
Να δηλώσουμε ότι δεν δεχόμαστε τo διαφοροποιημένο «σχολείο ΑΕ» – το σχολείο των δεξιοτήτων .
Καλούμε το Σύλλογο δασκάλων/νηπιαγωγών Χαλκίδας, τη ΔΟΕ να πάρουν θέση και να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος.
Το κείμενο υπογράφουν οι εκ/κοί
ΒΛΑΣΣΑ ΑΝΘΗ
ΓΑΛΑΝΗ ΑΝΘΗ
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΓΙΩΤΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ
ΚΑΨΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ ΝΙΚΗ
ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΣΟΦΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΙΤΣΙΛΙΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ