Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΓΩΝΗ

Χρήστος Παγώνης


Πολίτες της Χαλκίδας, του Ληλάντιου πεδίου,της Ν. Αρτάκης, της Ανθηδόνας και της Αυλίδας
Νέες και νέοι τόπου μας,
Τις τελευταίες ημέρες, κατευθυνόμενες «φήμες», «ειδήσεις», «πληροφορίες», με φέρνουν να έχω αποσυρθεί από την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου Χαλκίδας.
Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να δηλώσω δημόσια, με τον ......
πλέον απόλυτο, κατηγορηματικό & υπεύθυνο τρόπο ότι η απόφαση να διεκδικήσω τον Δήμο Χαλκιδέων επικεφαλής ομάδας πολιτών ως «πρώτος μεταξύ ίσων», είναι οριστική και αμετάκλητη.
Άλλωστε, από τις επισκέψεις μου στα διάφορα διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων διαπίστωσα ότι την πρόταση αυτή αγκαλιάζουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που ζητούν διέξοδο στα προβλήματα της περιοχής έξω και πάνω από τα στενά όρια της όποιας κομματικής σκοπιμότητας.
Οι νέοι θεσμοί που πρόκειται να ξεδιπλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα απαιτούν γνώση, αποφασιστικότητα, κοινωνική αποδοχή και διακομματική συνεννόηση. Απαιτούν να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα ενεργοποιήσουν τους πολίτες ώστε να γίνουν οι πρωταγωνιστές, οι πρεσβευτές της διαφάνειας και της δημιουργίας, οι σημαιοφόροι του καινούργιου που έρχεται.
Τον αγώνα που ήδη ξεκίνησε, τον οφείλουμε στην περιοχή μας, στους κατοίκους της, στη γενιά που έρχεται.
Στη χαρά αυτή της δημιουργίας και του αγώνα, οι Συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, καλώ τους πολίτες της Χαλκίδας, του Ληλάντιου πεδίου, της Ν. Αρτάκης, της Αυλίδας και της Ανθηδόνας να έχουν ενεργή συμμετοχή.
Τώρα είναι η ώρα.
Χαλκίδα, 6-9- 2010