Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αποτυχία η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» σύμφωνα με τον Αντωνιάδη

Αποτυχημένο χαρακτήρισε το πείραμα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ο Αντώνης Αντωνιάδης. Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε αμφιβολίες για τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ, λέγοντας «μάλλον κι αυτός θέλει να φύγει», άφησε υπονοούμενα για τον τραυματισμό του Λέτο και υποστήριξε ότι ο γιατρός του Παναθηναϊκού είχε ενστάσεις για τη μεταγραφή του Φορναρόλι.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Αντωνιάδης δήλωσε στον Sentra 103,3:

«Βλέποντας την εικόνα του Παναθηναϊκού, είχα μία αγωνία, ένα άγχος και μία στεναχώρια ότι αυτή η εικόνα της ομάδας δεν οδηγεί πουθενά. Δεν είχα τοποθετηθεί για το να μείνει ή να φύγει ο προπονητής από την ομάδα. Τα τονίζω όλα αυτά για να μην...... μας πούνε ότι τον διώξαμε εμείς τον Φερέιρα. Εμείς, πόνο και αγωνία εκφράζουμε. Για τον λόγο αυτό θέλαμε να μιλήσουμε με τον άνθρωπο προκειμένου να τον βοηθήσουμε».


Για την αλλαγή εικόνας στην ομάδα:
«Με μία αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα υπάρχει μία νέα αύρα και οι ποδοσφαιριστές παίζουν πιο απελευθερωμένοι και θέλουν να δείξουν στον καινούργιο τους προπονητή ότι αξίζουν μία θέση στην ομάδα. Αυτό όμως είναι το ένα θέμα... Είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, στα παιδιά, στους ποδοσφαιριστές, όποιοι και αν είναι αυτοί, κυρίως για το μένει ή δεν μένει, στηρίζουν ή δεν στηρίζουν τον προπονητή. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος με τον απομακρύνθηκαν από την ομάδα ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης...

Προσέχετε αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Έχω το προνόμιο σαν άνθρωπος που έχω παίξει μερικές βδομάδες ποδόσφαιρο να πω ότι δημιουργήθηκε ένα άγχος, στρες, μία αγωνία ένα σφίξιμο στους ποδοσφαιριστές. Λένε οι νεαροί, όταν αυτούς τους τρώνε, -τους απομακρύνουν με τον τρόπο που τους απομακρύνουν- εμάς τι τύχη μας περιμένει αύριο; Στην προσπάθεια τους αυτή οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν και πάνω εκεί κάνουν τα λάθη που κάνουν».


Για τις αποχωρήσεις των Κατσουράνη και Καραγκούνη:
«Δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσουν θετικά οι αποχωρήσεις του Καραγκούνη και του Κατσουράνη. Όταν «τρως» τον αρχηγό της Εθνικής, τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα τώρα με τον Καραγκούνη που είναι και κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και ο «τελευταίος των μωϊκανών» που είναι σε μία ομάδα τόσα χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δούμε κάτι ανάλογο με τον τρόπο που έρχονται και φεύγουν πλέον οι ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικές οι περιπτώσεις Καραγκούνη και Κατσουράνη, δεν αντιλέγω. Για αυτό και επιμένω και με τον Κατσουράνη μπορεί να μην ήμουν ευχαριστημένος αλλά ο Κατσουράνης είναι ένα «όνομα» έχει μία πορεία.


Μην ξεχνάμε ότι έχει μία ιστορία, ότι ήταν αρχηγός της Εθνικής. Ο τρόπος που απομακρύνθηκε ήταν λίγο άκομψος. Βλέποντας λοιπόν αυτή την εικόνα οι πιτσιρικάδες οι οποίοι παίζουν ή βρίσκονται κοντά στην ομάδα δημιουργούνται προβλήματα.


Μου θύμισε που πριν 37 χρόνια... 35 μάλλον το 1967 απομάκρυναν το Δομάζο και εμένα και βάλανε τον Τζόρτζεβιτς για να θολώσουν τα νερά. Τι συνέβη τότε ξέρετε; Ο Παναθηναϊκός για πέντε χρόνια ούτε βαλκανικό κύπελλο δεν βγήκε. Δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στους εναπομείναντες και έπρεπε να φύγουν όλοι για να στηθεί καινούργια ομάδα.


Είναι λοιπόν η περίπτωση χρησιμοποίησης του Σισοκό. Ο Σισοκό αυτή την στιγμή –χωρίς να θέλω να εκθέσω κανέναν- είναι μία κλάση καλύτερος από όλους. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, όταν ένας τέτοιος παίκτης αγωνίζεται απελευθερωμένα, χωρίς κάποιος να του λέει...μάρκαρε (αν και στο αμυντικό κομμάτι προσφέρει) αυτός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.


Έπαιξε ελεύθερα, ειδικά όταν έμπαινε στον άξονα στο κέντρο παρά το γεγονός ότι τον μάρκαρε ένας από τους καλύτερους αμυντικός από τα χαφ ο Ρουμάνος ο Λάζαρ. Δημιούργησε τεράστια προβλήματα, όλα ξεκινούσαν από αυτόν. Αυτός λοιπόν ο ποδοσφαιριστής μπορεί με την σειρά του να βοηθήσει και τα άλλα παιδιά. Λέμε τα νέα παιδιά μπορούν να αποδώσουν περισσότερο, όταν τους βοηθάνε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία, που υπάρχουν δίπλα τους».


Για το ενδεχόμενο να μην ήθελαν οι παίκτες τον Φερέιρα:
«Δεν γίνεται αυτό. Ακόμα και τσακωμοί να υπήρχαν με ποδοσφαιριστές, όταν εκείνοι μπαίνουν στο γήπεδο τα ξεχνάει όλα εκτός και εάν έχουν γίνει «σημεία και τέρατα» όμως εμείς δεν είχαμε φτάσει ως εκεί.

Είχε χάσει την ψυχική επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Έναν ποδοσφαιριστή τον είχε «υπό διωγμό», μετά τον φέρνει εκτός 18αδας και τον βάζει στην αρχική 11αδα.


Άλλον δεν τον υπολόγιζε καθόλου και έπειτα τον έβαζε συνέχεια. Άλλος ήταν πολύ καλός και εκείνος δεν τον χρησιμοποιούσε. Η αλήθεια είναι, ότι έκανε τέτοια ατοπήματα ο προπονητής και δημιούργησε ένα πρόβλημα.


Όμως είπαμε αυτός ο προπονητής έφυγε να πάει στην ευχή... Ας μιλήσουμε τώρα για την ομάδα».


Για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό:
«Αυτό που είδαμε είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα μια απαρχή για νέες καλές στιγμές για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν και τόσο χειρότερο το έμψυχο υλικό από ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα στην βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό, μην τρελαθούμε κιόλας.

Δεν έχουμε πάρει από τους παίκτες όσα έπρεπε και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη ο προπονητής, αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος του. Εάν αυτό ο προπονητής μίας ομάδας το χάσει τότε δεν έρχεται και το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Παντού στον κόσμου υπάρχει ο 'άγραφος νόμος' του ποδοσφαίρου είναι σαφής. Από μία ομάδα δεν φεύγουν 20-25 ποδοσφαιριστές αλλά παγκοσμίως απομακρύνεται ο ένας ο προπονητής.


Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής στηρίχτηκε υπέρ του δέοντος. Εκεί στεναχωρήθηκε και λέω δεν γίνεται εμείς τον στηρίζουμε. Εμείς δεν θέλαμε να φύγει ο άνθρωπος, αλλά και εσύ (ο Φερέιρα) κάτσε να κάνουμε έναν διάλογο, να μας πει ποδοσφαιρικά πως σκέφτεται.


θέλαμε να τον βοηθήσουμε δεν επιθυμούσαμε να πάρουμε την θέση του, δεν κάνουμε εμείς τον προπονητή.


Είμαστε στη διοίκηση κάτι ξέρουμε και εμείς από ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί πέρσι σε εφτά ματς να βάζει σέντερ φορ τον Κλέιτον, να μας πει γιατί, πως σκέφτεται...»


Για την επιλογή της διοίκησης να δώσει στον Φερέιρα τα κλειδιά της ομάδας: «
Ο προπονητής σε μία ομάδα είναι ο ανώτατος υπάλληλος μία εταιρείας. Την πολιτική της εταιρείας ωστόσο την χαράζει η διοίκηση. Ο προπονητής επιλέγει ποιος θα αγωνιστεί και που αυτή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προπονητή και κανείς δεν πρέπει να εμπλέκεται.

Εκείνος θα πει στην διοίκηση ποιον προπονητή θέλει και ποιον δεν θέλει. Από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον σύλλογο πέραν του Σισοκό ποιος έχει προσφέρει; Καμία, γιατί δεν είχαμε λεφτά... του είπαμε κάνε εσύ τις μεταγραφές και μην ζητήσει κανείς παίκτης προκαταβολή.


Δεν είναι λοιπόν έτσι τα πράγματα, μην τα ρίχνουμε όλα στον προπονητή».


Για τον Ρότσα:
«Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Είναι ένα καλοσυνάτο παιδί. Είναι χαμογελαστός, σε καμία περίπτωση ακραίος και μιλάει με τους παίκτες και έχει εξαιρετική σχέση μαζί τους. Έχει την ψυχική επαφή που λέγαμε ότι έλλειπε προηγουμένως. Είχαμε προλάβει να είμαστε και συμπαίκτες για μία περίοδο.

Είναι αγαπητός, την ίδια ώρα δίκαιος από εκεί και πέρα μια λάθος επιλογή είναι στο πρόγραμμα. Στόχος του προπονητή είναι να λένε όλοι οι παίκτες -παίζουν δεν παίζουν- μία καλή κουβέντα για αυτόν.


Μην ξεχνάμε ότι μαζί του φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στην Ευρώπη. Ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν στις ακαδημίες του συλλόγου και ξέρει την ομάδα. Ξέρει τους πάντες και τα πάντα.


Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά, θέλει και ενίσχυση από παίκτες που θα επιλέξει ο ίδιος ο Χουάν. Για να στηρίξει τον νέο προπονητή, η διοίκηση πρέπει να ενισχύσει την ομάδα με μεταγραφές.


Από ότι είπε ο κ. Αλαφούζος Θα πάρουμε κάποιο δάνειο να βοηθηθεί η ομάδα. Να μπούμε στην 4αδα δεν μιλάμε για να πάρουμε πρωτάθλημα όπως είναι τώρα τα πράγματα, με 15βαθμούς διαφορά.


Πρέπει να μπούμε στην 4αδα, δεύτεροι τρίτοι και μπορούμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, άνετα μετά και την ενίσχυση. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει περισσότερα, για τον τρόπο.


Να εξασφαλίσουμε χρήματα από αποδεσμεύσεις αλλά αυτά τα λεφτά τα εξασφαλίζουμε δεν τα βάζουμε στην τσέπη.


Να μπουν χρήματα για να αγοράσουμε καινούργιους ποδοσφαιριστές.


Να πάρουμε έναν ηγέτη (έναν κουμανταδόρο) στο κέντρο. Ο νέος παίκτης να μπορεί να βοηθήσει και τους συμπαίκτες στο κέντρο και τους επιθετικούς. Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε τον Νίνη τον κλέϊτον τον Καρταγκούνη. Τους «χάσαμε»... φύγανε ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Αυτόί όμως ήταν οι καλύτεροι χειριστές.


Χρειαζόμαστε έναν κουμανταδόρο στο κέντρο έναν ηγέτη, να μπορεί να κατευθύνει, να δίνει ασίστ και να μπορεί να βάλει και μερικά γκολ και φυσικά ένα σεντερ φορ και ένα σεντερ μπακ.


Ξέρω ότι μπορεί να είναι ακριβές, ας γίνουν δύο σε εκείνη την περίπτωση.Μπορεί ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος να βοηθήσουν περισσότερο με τον Χουάν. Αν βοηθηθεί θεωρώ ότι με την σειρά του θα προσφέρει πιο πολλά ο Πετρόπουλος».


Για τον Καρνέζη και τον Λέτο:
«Δεν μπορώ να πω κάτι. Αλήθεια δεν γνωρίζω τι θα συμβεί είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή. Δεν ξέρω αν θα πουληθεί ο Καρνέζης σε περίπτωση πρόταση .

Πάντως υπάρχει ο Καπίνο από πίσω, ο οποίος είναι έτοιμος ένας ποδοσφαιριστής που τον ζητάνε πολλές ομάδες. Ο Καπίνο συνεχίζει την παράδοση του Παναθηναϊκού να βγάζει τερματοφύλακες.


Ο Ορέστης «σπάει καρύδια» με τις εμφανίσεις του τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και με την Εθνική ομάδα και του βγάζω το καπέλο, ενώ έχει αποδείξει ότι το παιδί έχει ήθος.


Για την πώληση του... μπορεί να συμβεί.


Για το Λέτο τι να πω ξέρω αν θα παίξει και πότε ο Λέτο. Ξέρουμε πότε τραυματίστηκε; Γιατί δεν έχει εκείνη την ώρα εγχείριση; Εγώ είμαι προβληματισμένος γιατί χάσαμε τον Λέτο όμως... Μην ξεχνάμε ότι ο Αργεντινός ήταν ο πρωταγωνιστής του νταμπλ.


Το ιατρικό επιτελείο είχε κάποιες ενστάσεις στην απόκτηση ποδοσφαιριστών όπως ο Σο και ο Φορναρόλι, οι οποίες ωστόσο δεν εισακούστηκαν. Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Όλα αυτά εκθέτουν την ομάδα Ο προπονητής μπορεί να πει ότι θέλω έναν παίκτη και τραυματία;»


Για τον Μπουμσόνγκ:
«Λέγεται... ότι ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο μεγάλος, λείπει πολύ καιρό. Μπορείς από ένα διάστρεμμα να μείνεις εκτός για 1.5 μήνα; Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι της λογικής «no money, no training» είναι στυγνοί επαγγελματίες, ακόμα και στην δική μας εποχή υπήρχε αυτό... δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για αυτό.

Του είπαν να κάνει διακανονισμό, δεν παίζει... δεν θέλει, όλα ανθρώπινα είναι μπορεί στο κάτω-κάτω να θέλει να φύγει και αυτός».


Για την «Παναθηναϊκή συμμαχία»:
«Από ότι απεδείχθη, μέχρι σήμερα, το εγχείρημα αυτό δεν καρποφόρησε κάποιους υπολογισμούς που είχε κάνει ο κ. Αλαφούζος. Εχθές είχαμε ψηφοφορία για τις εκλογές και δεν ήρθε ούτε το 1/3 των μελών.

Οι λόγοι που είχαμε αυτά τα αποτελέσματα ήταν ένας συνδυασμό της οικονομικής κατάστασης στη χώρα και δεύτερον και χειρότερο της εικόνας της ομάδας στο γήπεδο.


Είναι στεναχωρημένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Άμα ζητάμε από τον φίλαθλο χρήματα (είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση) είναι λογικό να θέλει να δει θέαμα.


Για την άποψη ότι η πολυμετοχικότητα έφερε χρέη στο σύλλογο: Η πολυμετοχικότητα δεν έφερε χρέη, δεν φταίει η διαδικασία της πολυμετοχικότητας, αλλά όσα συνέβησαν στην συνέχεια. Οι μέτοχοι φταίνε. Κάποιοι άνθρωποι δεν έβαλλαν λεφτά.


Μην ξεχνάμε τι έγινε μετά το νταμπλ. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι χρωστάγαμε όταν πήραμε το νταμπλ. Ήμουν αντιπρόεδρος εκείνη την περίοδο και ξέρω πολύ καλά την κατάσταση που υπήρχε.


Δεν είχαμε χρέη τότε, δεν χρωστάγαμε. Εάν συνεχιζόταν η πολυμετοχικότητα για 2-3 χρόνια ακόμη θα είχαμε και χρήματα και γήπεδο σήμερα».


Για την λύση που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός:
«Πρέπει να μπουν χρήματα στην ομάδα. Οι παλιοί μέτοχοι ή νέοι επενδυτές πρέπει να βάλλουν αυτά τα χρήματα. Από την στιγμή που δεν περπάτησε αυτό το εγχείρημα του οποίου μέλος ήμουν εγώ και υποψήφιος στις εκλογές των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη.
Ο κ. Αλαφούζος μας ζήτησε να μην αποκαλύψουμε όσα έχει ο άνθρωπος στο μυαλό του. Θεωρώ δεδομένο ωστόσο ότι σίγουρα κάτι θα γίνει».


Για την απόκτηση αρχισκάουτερ:
«Έχουμε έναν νέο προπονητή δεν πρέπει να ερωτηθεί εκείνος; Δεύτερον πρέπει να πάρουμε ξένο, δεν υπάρχουν Έλληνες γύρω-γύρω;
Νέες αποφάσεις θα παρθούν στο ΔΣ του συλλόγου. Πρέπει να βρεθούν χρήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία και πρέπει να φέρει πίσω τον κόσμο του, έχει διάσταση, εκτόπισμα. Εάν γίνει ένα νέο γήπεδο και διακανονισμός με τους παίκτες τότε μπορεί να βγει άκρη».