Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ
Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο
ο νέος ναός του Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου


Το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Καλυβίτη, πολιούχου του Βαθέος Αυλίδας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και.....
πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.
Ο Δήμαρχος, Θανάσης Ζεμπίλης, τίμησε τον (από το 2009 και επίτιμο Δημότη Χαλκιδέων) Αρχιεπίσκοπο, παραδίδοντάς του πλακέτα, τόσο προς ανάμνηση της ημέρας όσο και ως αναγνώριση του κοινωνικού του έργου.

Η αναφορά του Δημάρχου προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, έχει ως εξής:
«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κύριε Ιερώνυμε,
Με πολλή χαρά και συγκίνηση, Σας καλωσορίζουμε στο Βαθύ, στην περιοχή μας, στην «πετρήεσσα» Αυλίδα του μύθου και της ιστορίας.
Μακαριώτατε,
Με αισθήματα σεβασμού και καυχήσεως, σύσσωμος ο λαός της κωμόπολης, με άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του σεπτού μας ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Σας υποδεχόμαστε με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου, Ιερού Ναού που ο ίδιος προ 10ετίας εθεμελιώσατε.
Υποδεχόμαστε τον εμπνευσμένο πνευματικό ηγέτη, με την απαράμιλλη κοινωνική προσφορά.
Σας υποδεχόμαστε και σας παραδίδουμε με εγκαρδιότητα την τιμητική αυτή πλακέτα, ως αναγνώριση του Θεάρεστου πνευματικού Σας έργου που εκτρέφει τους οραματισμούς και τις προσδοκίες μας, που καλλιεργεί τις ελπίδες όλων των πιστών.
Μακαριώτατε,
Σας παρακαλούμε ευλαβικά, να μην παύσετε ποτέ να μας ενθυμείσθε στις Αρχιερατικές προσευχές Σας, και να εύχεσθε «υπέρ της κωμοπόλεως ταύτης, των κατοικούντων και παρεπιδημούντων εν αυτή».
Και προσευχόμεθα στον τριαδικό Θεό μας, να είναι πολλά και πάμπολλα τα έτη Σας, για να συνεχίσετε τη δημιουργική, πολύκαρπη και καλλίκαρπη Αρχιερατική Σας ποιμαντορία ως κεφαλή και φάρος φωτεινός της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.»