Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Με αφορμή ανακοίνωση του Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας, από πλευράς του Δήμου Χαλκιδέων επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Στην περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των τραγικών συνεπειών της που βιώνει και η περιοχή μας, οι συμμετοχικές εθελοντικές προσπάθειες ανάπτυξης συλλογικών δικτύων αλληλεγγύης, αποτελούν την υπεύθυνη απάντηση μιας ενεργούς και αφυπνισμένης κοινωνίας στην αγωνία στήριξης των πλέον ευπαθών και χειμαζόμενων ομάδων της.
Σ’ αυτόν τον αγώνα, ξεχωριστή θέση κατέχει η δράση του Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης....
Χαλκίδας. Ιδιαίτερα δε, σε ότι αφορά στους ανέργους και στους απολυμένους των εργοστασίων και των άλλων επιχειρήσεων της περιοχής.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αντίστασης στη λαίλαπα των επιβαλλόμενων πολιτικών και την αξία τέτοιων παρεμβάσεων, έχει άψογη συνεργασία με το Δίκτυο, όπως ακριβώς επιβεβαιώθηκε με τη φιλοξενία από πλευράς Δήμου, στο κτηριακό συγκρότημα των «Αστεριών», της έκθεσης του Δικτύου «ένα μικρό έργο (δημιουργίες Χαλκιδέων εικαστικών) για ένα μεγάλο έργο (την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη)».
Αντίστοιχα, το Δίκτυο είναι από τους πρώτους συλλογικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ο Δήμαρχος πληροφορήθηκε, από σχετική δημόσια ανακοίνωση του Δικτύου, το γεγονός της απουσίας ανταπόκρισης σε αίτημά που υποβλήθηκε για τεχνική υποστήριξη (στήσιμο εξέδρας, παροχή τραπεζιών και καθισμάτων) στο διήμερο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου στη Σουβάλα.
Την επομένη της δημοσιοποίησης της ανακοίνωσης του Δικτύου –την Πέμπτη, 5 Ιουλίου- ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το μέλος της επιτροπής του Δικτύου, Γιάννη Τήνιο και του ζήτησε προσωπικά συγνώμη για τη δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε.
Παρά το ότι, το αίτημα του Δικτύου δεν απευθυνόταν σε Υπηρεσία του Δήμου αλλά στον ΔΟΑΠΠΕΧ και συγκεκριμένα, στον υπάλληλο του Οργανισμού που έχει στην αρμοδιότητά του τις σχετικές εκδηλώσεις και την αναλογούσα ευθύνη για την παροχή της τεχνικής υποστήριξής τους.
Ζητείται, τόσο από το Δίκτυο Αντίστασης & Αλληλεγγύης όσο και από κάθε άλλον συλλογικό φορέα, σε αντίστοιχη περίπτωση, να απευθύνονται προσωπικά στον Δήμαρχο, ώστε να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται οι όποιες δυσλειτουργίες.
Ώστε χωρίς αρρυθμίες, ο Δήμος Χαλκιδέων και οι φορείς της περιοχής να συνεχίσουμε την άψογη συνεργασία για την εξυπηρέτηση στην πράξη των αξιών της συλλογικής δράσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.