Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
μετά την αιφνιδιαστική  ανακοίνωση του Υπουργείου για κατάργηση 46 ειδικοτήτων της Τεχνικής  εκπαίδευσης κανείς/καμιά από εμάς δεν μπορεί πια να κοιμάται ήσυχος/η. Πρόκειται για καλά επεξεργασμένο σχέδιο ξαφνικού θανάτου, όπου δικομματική κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και Τρόικα μ’  ένα non paper καταργούν  τρεις ολόκληρους τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ στέλνοντας χιλιάδες μαθητές βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα ή  στη σχολική διαρροή.
Ο πόλεμος συνεχίζεται καθώς οι επιθέσεις ενάντια στους....
εργαζομένους κλιμακώνονται. Είναι η ώρα που πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά στις ελεεινές προκλήσεις της κυβέρνησης, είναι η ώρα που κανένας και καμιά δε πρέπει να αισθάνεται μόνος/η σ’ αυτόν τον αγώνα.  
Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου, συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες  στις 10 π.μ. στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Βούρκο για να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και να διατρανώσουμε την απόφασή μας να την αντιπαλέψουμε μέχρις εσχάτων!
Θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη,  παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στις 1 μ.μ.  όπου θα πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση.
                                      Για το Δ.Σ.   
Η πρόεδρος                                               Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα                                             Νίκα Χαρά