Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Η Ρώσικη ρουλέτα που συνεχίζει να παίζει η κυβέρνηση, με σχεδόν σαδιστικό τρόπο, εις βάρος των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, έδειξε τις τελευταίες μέρες ως υποψήφια θύματα 2.500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και το σύνολο των σχολικών φυλάκων της χώρας και ισάριθμους δημοτικούς αστυνομικούς. Έχουμε έτσι τις πρώτες 4500 χιλιάδες Ιφιγένειες που θα θυσιαστούν στο βωμό της αιμοσταγούς Τρόικας και των εγχώριων μπράβων της, οι οποίοι δε διστάζουν να δηλώσουν ότι θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και τη βία προκειμένου να εκτελέσουν τα...
συμβόλαια θανάτου που έχουν υπογράψει με τα αφεντικά τους. Ο «κρανίου τόπος» των απολύσεων θα κλιμακωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου με 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις, υπό τον όρο ότι ένα μέρος (περ. 4.500 χιλ.) θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Αυτό, σε συνδυασμό με τα λουκέτα που μπαίνουν το ένα μετά το άλλο στις βιομηχανίες της περιοχής μας και ολόκληρης της χώρας, καθιστά την κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» και απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων μας.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την απάνθρωπη πολιτική της δικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, που στέλνει στον Καιάδα της απόλυσης και της απελπισίας εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες, που αυτές θα επιφέρουν στην καθημερινότητα και τη ζωή τόσων ανθρώπων. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι οι εκπαιδευτικοί θα παλέψουν ώστε να ανατραπεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ αυτή η βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης της ζωής μας.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους εργαζόμενους στους ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους σχολικούς φύλακες, σήμερα Τετάρτη 10/7/2013 στις 12 μ.μ. στο Δημαρχείο της πόλης μας, στην οδό Ληλαντίων (δίπλα στα Carrefour-Μαρινόπουλος), που τελεί υπό κατάληψη.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας
Κολιού Όλγα Νίκα Χαρά