Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

 04/10/2013
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου, από την καταπράσινη περιοχή της Κύμης, στο Αλιβέρι.
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου Ελληνικού κράτους και η Κύμη είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου από το 1835.
Είναι έδρα της μιας εκ των δυο Μητροπόλεων του Νομού, της.....
Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.
Η επιλογή της έδρας του Δασαρχείου, έγινε πριν από δεκαετίες λόγω της μεγάλης έκτασης των δασών που την περιβάλλουν (δάσος Καστροβαλά, Καδίου κλπ.) και της γειτνιάσεως με την νήσο Σκύρο.
Η πλέον αξιόλογη δασική περιοχή της Βορειοανατολικής και Νότιας Εύβοιας ευρίσκεται στην περιοχή της Κύμης και μάλιστα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, μπορούμε να πούμε ότι είναι ίσως και η μοναδική. Η πλούσια ορεινή δασική βλάστηση της περιοχής, έχει ιδιαίτερη παραγωγική και αισθητική σημασία για τη Δημοτική Ενότητα Κύμης.
Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, για τη μεταφορά του δασαρχείου, διαμαρτύρεται έντονα κατά της αποφάσεως αυτής.

Ζητάμε επιμόνως την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης.
Οι προηγούμενες αναφορές μας για την έλλειψη δασών στο Αλιβέρι είχαν ως μοναδικό σκοπό να αιτιολογήσουν την αναγκαιότητα διατήρησης της έδρας του Δασαρχείου στην Κύμη και σε καμία περίπτωση δεν είχαν σκοπό να το υποτιμήσουν. Το Αλιβέρι διαθέτει σωρεία συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που είναι σε όλους μας γνωστά.
Ως Δημοτικές Κοινότητες έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θα συνεργασθούμε ξανά στο μέλλον.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ