Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Προς
κο  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση
- Περιφερειακή Δ/νση  Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
- Δ/ντή Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας
- Δ/ντή Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας
- Δ/ντές Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολ. Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
- Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευση....
ς Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
- ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Θέμα: «Μετακινήσεις Μαθητών»

Κύριε Υπουργέ,

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση για το γεγονός ότι είκοσι και πλέον ημέρες από την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014, η ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών του δήμου μας, αλλά και των οικογενειών τους εξακολουθεί να υφίσταται, εξαιτίας της μη μετακίνησής τους με ταξί από τα χωριά  προς τις σχολικές τους μονάδες.
Σας αποτυπώνουμε ορισμένα στοιχεία για να αντιληφθείτε ότι ο δήμος μας πέρα από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία και την τεράστια έκτασή του περιλαμβάνει αρκετά δυσπρόσιτα χωριά όπου οι μαθητές που κατοικούν σ’ αυτά αναγκάζονται να μετακινούνται προς τα σχολεία τους 10-15 χλμ. και μάλιστα σε άσχημο οδικό δίκτυο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ιδιαίτερα το χειμώνα.
Σήμερα χρησιμοποιούν οι μαθητές εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, ακόμα και τρακτέρ ή αγροτικά αυτοκίνητα για να φτάσουν έγκαιρα στις σχολικές αίθουσες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στις οικογένειές των μαθητών, οι οποίοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται με επιπρόσθετο κόστος για την μετακίνησή των παιδιών τους στα σχολεία καθημερινά, πρωί και μεσημέρι. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που διακόπτουν την εργασία τους για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το καθεστώς της  εργασίας τους. Ούτε είναι λίγοι οι γονείς που δεν έχουν τρόπο να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν απομονωμένα στο σπίτι και να χάνουν τα μαθήματά τους.
Κ. Υπουργέ,
Αναλογιζόμενοι όλοι τις ευθύνες μας, πρέπει το υπουργείο σας σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δώσουν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ σ’ αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και αρκετό καιρό πλήθος μαθητών και των γονέων τους στο δήμο μας. Εμείς ενώνουμε τη φωνή μας με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς και δηλώνουμε ότι εάν δεν δοθεί άμεση λύση, θ’ αναλάβουμε από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες.

Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου
(υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας)