Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πρόβα τζενεράλε με Λαύριο!

Η σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, πάντα μέχρι την επόμενη, είναι πλέον πολύ κοντά. Σε 10 ημέρες από σήμερα η ομάδα μας θα γιορτάσει την «παρθενική» της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής κατηγορίας! Τον τελευταίο 1,5 περίπου μήνα οι παίκτες του Γυμναστικού προετοιμάζονται σκληρά με σκοπό να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Ίκαρο Ν.Σμύρνης. Κατά την....
διάρκεια αυτής της προετοιμασίας έπαιξαν πολλά φιλικά ματς, η πλειοψηφία εκ των οποίων με αντιπάλους μεγαλύτερης κατηγορίας και έδειξαν σαφή δείγματα της ποιότητας τους, αλλά και της δουλειάς που κάνουν στις προπονήσεις. Το τελευταίο ματς ....της προετοιμασίας είναι σίγουρα το κρισιμότερο και το πιο δύσκολο από όλα, καθώς αντίπαλος μας θα είναι το Λαύριο που αγωνίζεται στην Α2!

Το Λαύριο είναι μια από τις σταθερές δυνάμεις της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της Ελλάδας, αφού πέρσι τερμάτισε στην 5η θέση και πρόπερσι στην 4η. Την φετινή σεζόν διαθέτει στο ρόστερ της πολλούς σπουδαίους παίκτες με πλούσια εμπειρία από τα παρκέ της Α1 και της Α2. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο Γιάννης Κακιούζης, αδερφός του παλιού αρχηγού της Εθνικής μας, ο οποίος έχει μεγάλη καριέρα στο ελληνικό μπάσκετ. Στις μεταγραφές του καλοκαιριού απέκτησε μεταξύ άλλων τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, που έχει αγωνιστεί στην Α1, στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ έχει φορέσει το εθνόσημο με την Εθνική Εφήβων και την Νέων. Οι οιωνοί για την σεζόν 2013-2014 είναι πολύ καλοί για την ομάδα του Λαυρίου, καθώς για το κύπελλο σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία αποκλείοντας τον ΚΑΟΔ που είναι ομάδα Α1, ενώ στην συνέχεια ηττήθηκε από τον Κολοσσό Ρόδου.
Να σημειωθεί ότι ο ΓΣ Κύμης και το Λαύριο έχουν ως κοινή συνισταμένη την ….σοφία. Για να εξηγούμαστε, αμφότερες οι ομάδες έχουν ως έμβλημα ένα σύμβολο της συγκεκριμένης αρετής, ο Γυμναστικός την Θεά Αθηνά και το Λαύριο την κουκουβάγια. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν φέτος το σήμα τους θέλοντας να τιμήσουν την ιστορία και το παρελθόν της πόλης τους, αφού αυτό ήταν το σήμα του πρώτου νομίσματος της Αρχαίας Ελλάδας, που για να φτιαχτεί χρησιμοποιήθηκε χαλκός και ασήμι από το Λαύριο.
Αυτά τα λίγα για την ιστορία του Λαυρίου και ας επιστρέψουμε στην ομάδα μας που σιγά σιγά φιλοδοξεί να γράψει την δική της ιστορία στο μπάσκετ της χώρας μας . Για να συμβεί αυτό έχει ανάγκη την παρουσία των φιλάθλων στο πλευρό της, τόσο στα επίσημα ματς όσο και στα φιλικά. Σας περιμένουμε το Σάββατο στις 18:00 στο κλειστό Κύμης «Νίκος Μαρίνος» για να απολαύσουμε όλοι μαζί δύο πολύ καλές ομάδες που θα προσφέρουν σίγουρα ωραίο θέαμα!