Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευβοίας, μετά από συζήτηση που έγινε επισημαίνει την ανάγκη καταδίκης του εγκληματικού, φασιστικού-ναζιστικού μορφώματος, της Χρυσής Αυγής, από κάθε σωματείο, κάθε επιτροπή, κάθε εργαζόμενο μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.
Η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα εναντίον κομμουνιστών, πρωτοπόρων συνδικαλιστών - αγωνιστών του ταξικού συνδικάτου της Ζώνης και η εν ψυχρώ δολοφονία, λίγες ...
μέρες μετά, του Π. Φύσσα, εργατόπαιδου, καλλιτέχνη με κοινωνική δράση, δεν ήταν τυχαία γεγονότα, ήταν σχεδιασμένες ενέργειες τρομοκράτησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του συνόλου της κοινωνίας, και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ποιόν της ΧΑ.
Οι φασιστικές-ναζιστικές αντιλήψεις είναι γέννημα και θρέμμα του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν μαζί με τους φορείς τους από τους εργαζόμενους και το κίνημά τους.
Το ίδιο αποφασιστικά πρέπει να αντιμετωπιστεί και η καλλιεργούμενη αντίληψη περί «των άκρων», γιατί στοχεύει κατευθείαν στο εργατικό κίνημα. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν έχουν καμιά σχέση με τη φασιστική - ναζιστική εγκληματική δράση.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίζουμε:
  1. Η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κηρύσσεται ανεπιθύμητη στα σωματεία μας και τους χώρους δουλειάς που εκπροσωπούμε.
  1. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέψουμε την εμφάνισή της σε καμία συγκέντρωση, συνέλευση, εκδήλωση και κινητοποίησή μας.
  1. Δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε ενασχόληση των φασιστοειδών με τα προβλήματα που μας απασχολούν (κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ανακοινώσεις κλπ).
  1. Δεν τους αναγνωρίζουμε σαν συνομιλητές μας για οποιοδήποτε λόγο.
  1. Καλούμε τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Δήμους κλπ) να πράξουν αναλόγως: να μην προσκαλούνται οι φασίστες, σε καμία σύσκεψη, εκδήλωση κλπ με το πρόσχημα ότι αποτελούν «κοινοβουλευτικό κόμμα». Η πρόσκλησή τους θα θεωρείται ενέργεια που στρέφεται ενάντια στις απαιτήσεις και τις αγωνίες μας.

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ