Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

....τα παρατράγουδα

 - Φεύγει και το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, αλλά τα παρατράγουδα δεν λένε να φύγουν και να αφήσουν ήσυχο τον κόσμο, ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Παρατράγουδα έχουν καταντήσει και τα πρόσωπα που για κάποιους λόγους, καθημερινά δημιουργούν και κάποιον νέο σύλλογο, αφού κάνουν την διάσπαση με τον προηγούμενο!!! Όλοι θέλουν να είναι πρόεδροι, όλοι θέλουν να έχουν λόγο σε συναντήσεις με την εξουσία και έτσι.... δημιουργούν έναν δικό τους σύλλογο.
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι και ας πάψουμε να θέλουμε κάποιον τίτλο.
Γεμίσαμε με συλλόγους και σωματεία.
Στο τέλος θα έχουμε σύλλογο για τον βήχα, σύλλογο για τον πυρετό, σύλλογο αλεργίας, σύλλογο ορθίων και σύλλογο καθημενων.
Αυτός είναι ο λόγος πως τελικά είναι τόσοι πολλοί οι σύλλογοι που ζητάνε ενίσχυση, δηλαδή οικονομική βοήθεια, που αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν είναι λιγότεροι.
Λέει ένας πρόεδρος. Ζητήσαμε ραντεβού με τον δήμαρχο και ακόμη περιμένουμε.
Συγνώμη κύριε πρόεδρε, αλλά όταν στον δήμο υπάρχουν 500 σύλλογοι και σωματεία, πότε θα προλάβει να τα δει ο δήμαρχος;;;;
Είναι τραγικό, αλλά και βλακεία οι σύλλογοι να είναι η λύση για τον οποιονδήποτε.
Να μην ξεχνάμε πως σχεδόν όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία παίζουν ή θέλουν να παίζουν ρόλο και όποτε έχουμε εκλογές. Κάνουμε λάθος;;;;