Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με ζεστά χαμόγελα και εορταστική διάθεση, πολλά παιδιά από τις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας, Αιδηψίων και Κηρέως προϋπάντησαν με τον πιο όμορφο τρόπο την  Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων όπως αρμόζει, άλλωστε σε κάθε πιστό Χριστιανό Ορθόδοξο, που θέλει να γνωρίσει τις ευεργεσίες του Θεού προς τον Άνθρωπο μέσα από την διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης.
Με την προτροπή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, οι Κληρικοί, οι λαϊκοί Κατηχητές καθώς και όλα τα Στελέχη του τομέα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίοι εργάζονται με φιλότιμο και πνευματικό ζήλο για την πνευματική καλλιέργεια των μικρών και μεγάλων μαθητών των Κατηχητικών... Συνάξεων των Ενοριών Αγίου Αθανασίου, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Κοιμήσεως  Θεοτόκου της Ιστιαίας, των Ωρεών, του Νέου Πύργου, του Ταξιάρχου, των Καμαρίων, του Τσιφλικίου – Νεοχωρίου, του Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, του Ασμηνίου, του Αρτεμησίου, του Πευκίου και του Αγριοβοτάνου αλλά και των Ενοριών Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού, Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, Αγ. Δημητρίου Σπαθαρίου προσέφεραν τα πλούσια μηνύματα της Ορθοδόξου διδασκαλίας, περί της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και της Θείας Πρόνοιας, για την σωτηρία του γένους των ανθρώπων από την αμαρτία και τον θάνατο, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, παρουσιάζοντας, είτε εντός της ζεστής οικογενειακής αγκαλιάς των Ιερών Ναών είτε σε υπαίθριες εκδηλώσεις, αψηφώντας το ψύχος που επικρατεί στην Βόρεια Εύβοια, με νυκτερινά κάλαντα, με πολλά επίκαιρα παιδικά τραγούδια, Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα και Θεατρικά δρώμενα, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «ο Λόγος σαρξ εγένετο», συμφώνα με τον Ευαγγελιστή της Αγάπης, Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα των οικογενειών τους αλλά και του συνόλου των μελών της κάθε εκκλησιαστικής κοινότητας.
Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχαν οι Κληρικοί που εργάζονται, κατά τόπους, στον Τομέα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης, οι οικον. Ιωάννης Σούρας και Χρήστος Νγκέλας, οι οποίοι διεκόμισαν το πατρικό ενδιαφέρον και την αγάπη του Επισκόπου μας ευχόμενοι για την πνευματική προκοπή όλων όσων συμμετέχουν στις κατηχητικές συντροφιές των συγκεκριμένων Αρχιερατικών Περιφερειών.