Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

μικρά, μικρά

 - Τα σκουπίδια και η διαχείρισή τους, δεν είναι μόνο θέμα μιας δημοτικής αρχής, ούτε φυσικά μόνο της όποιας κυβέρνησης. Το θέμα ξεκινά από την παιδεία που έχουμε όλοι οι πολίτες και το κατά πόσο, μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Τα σκουπίδια, για έναν λαό ο οποίος έχει την απαραίτητη παιδεία, δεν υπάρχουν στους δρόμους, δεν υπάρχουν στα πεζοδρόμια, δεν υπάρχουν σε ....ανεξέλεγκτες χωματερές.

- Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. Όσα χρήματα κι αν διαθέσουν, όσο προσωπικό και οχήματα κι αν έχει ο κάθε δήμος, τα σκουπίδια θα είναι το σήμα κατατεθέν της κάθε γειτονιάς. 

- Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για να δούμε, αν και πόσοι Έλληνες υπάρχουν οι οποίοι εφαρμόζουν τον κανονισμό καθαριότητας που έχει ο κάθε δήμος. Ας μας πούνε οι υπηρεσίες πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε αυτούς που ποτέ δεν τήρησαν τον κανονισμό καθαριότητας. Τίποτα δεν θα βρείτε και έτσι θα μας πουλάνε παραμύθια οι δημοτικοί άρχοντες, είτε είναι στην συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση.

- Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Πάει η κυρία Παππά, υπάλληλος της Περιφέρειας και Δημοτική Σύμβουλος, σε μια συνάδελφό της στην Περιφέρεια και καταγγέλλει για ογκώδη αντικείμενα, σκουπίδια και κλαριά που υπάρχουν σε οικόπεδα στην Δροσιά και αμέσως η αρμόδια προϊσταμένη κάνει αυτοψία και στέλνει και ένα έγγραφο στο δήμο!!! Η κυρία προϊσταμένη του τμήματος αυτού, δεν ξέρει πως έχει στο συρτάρι της εκατοντάδες καταγγελίες για ρυπαντές του περιβάλλοντος; Γιατί αλήθεια δεν κάνει κάτι;

- Δυστυχώς το σύστημα έτσι λειτουργεί. Βάζουμε πλάτη για να κάνουν κάποιοι αντιπολίτευση, αντί να κοιτάξουμε να λειτουργούμε σύμφωνα με τον νόμο. Τι λέει η κυρία προϊσταμένη αυτής της υπηρεσίας, όταν ρωτάς γιατί δεν κάνουν ελέγχους; Λέει πως δεν έχει προσωπικό. Τι θα πει ο Δήμος όταν απαντήσει στο έγγραφο αυτό; Θα πει "δεν έχω προσωπικό". Έτσι βολευόμαστε όλοι και πάμε παρακάτω.