Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΟΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ένα χρόνιο πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και των κατοίκων του Οριού , δρομολογήθηκε άμεσα από την περιβαλλοντική ευαισθησία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Παρά την μείωση των πόρων των Δήμων και τις οικονομικές δυσκολίες, ολοκληρώθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά η αποκατάσταση του αγωγού που μεταφέρει τα λύματα της αποχέτευσης του Οριού στο τελικό αποδέκτη.
Όπως είναι γνωστό, πριν εννιά χρόνια περίπου, το ....
ποτάμι παρέσυρε και κατέστρεψε τον σωλήνα του αποχετευτικού αγωγού, που ήταν υπερκείμενος της κοίτης του. Έτσι διακόπηκε η ροή των λυμάτων προς τον αποδέκτη και, εννιά ολόκληρα χρόνια, τα λύματα του Οριού, έπεφταν ανεπεξέργαστα στο ποτάμι, που εκβάλει στη Μουρτερή, μολύνοντας αφόρητα ολόκληρη την περιοχή.
Η δημοτική αρχή κατασκεύασε νέο αγωγό, ο οποίος είναι υποκείμενος στην κοίτη και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του από το ρεύμα του ποταμού.
Ήδη, έγινε η σύνδεση και τα λύματα, μέσω του νέου αγωγού, μεταφέρονται στο τελικό αποδέκτη και εκτελούνται έργα διευθέτησης του περιβάλλοντος χώρου. Αποτέλεσμα της σύνδεσης του αγωγού με τον τελικό αποδέκτη είναι η εξάλειψη της δυσοσμίας, η αποφυγή της ρύπανσης της κοίτης του ποταμού και της θάλασσας και η άνετη καλλιέργεια των κτημάτων από τους ιδιοκτήτες τους.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ανέφερε: «Στόχος μας είναι η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Κινούμαστε με γοργούς ρυθμούς, ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα προβλήματα αποχέτευσης σε όλο το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Βασικός γνώμονας για εμάς είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγιεινής. Και αυτοί οι στόχοι είναι αδιαπραγμάτευτοι».