Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΣΕ 2 ΟΜΙΛΟΥΣ Η Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

Σε δύο ομίλους θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, εκτός αν τελικά οι συμμετέχουσες ομάδες είναι λιγότερες από 24, όπως αποφάσισε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο της Φούτμπολ Λιγκ.
Από τις 28 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, έχουν ήδη αποσυρθεί η ΑΕΚ και η Λάρισα, ενώ άλλη μία θέση μένει κενή μετά τη συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιόπη, αφού και οι δύο ομάδες επρόκειτο να αγωνιστούν στη Β΄ Εθνική.
Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Πανσερραϊκό, όμως, ακόμη....
κι αν ο σύλλογος των Σερρών αποχωρήσει, οι 24 ομάδες που απομένουν θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 12. Αν ο αριθμός μειωθεί ακόμη περισσότερο (υπάρχουν ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ΄ Eθνική και αντιμετωπίζουν πρόβλημα να καλύψουν τις 500.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου), τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ενιαίο όμιλο.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία το αίτημα ομάδων που δεν ανέβηκαν πέρυσι από τη Γ΄ Eθνική να καλύψουν τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί στη Φούτμπολ Λιγκ.
Με ψήφους 23-2 (μειοψήφησαν Φωκικός και Βύζας) η διοργανώτρια αρχή απέρριψε το αίτημα αυτό, απόφαση που προκάλεσε την οργή των ενδιαφερόμενων σωματείων (Πανηλειακός, Ζάκυνθος, Βατανιακός), εκπρόσωποι των οποίων έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση και προανήγγειλαν προσφυγή στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.