Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 ΑΛΙΒΕΡΙ 26-07-2013

OXI ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ «Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πάνδημη συγκέντρωση στην πλατεία της Κύμης την Τετάρτη 24 Ιουλίου, για την μη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου της Κύμης Γ.Ν. Παπανικολάου. Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι φορείς που συναποτελούν το «Συντονιστικό για την Υγεία Κεντρικής-Ανατολικής Εύβοιας και Σκύρου», ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, η Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κύμης και 33 ακόμη φορείς.
Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, ο Μητροπολίτης, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης και είναι ....
αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν την αυτονομία του και την αναβάθμισή του.
Επιστολές συμπαράστασης αποστάλθηκαν από τους : Σίμο Κεδίκογλου, Βαγγέλη Αποστόλου και Κώστα Μαρκόπουλο, οι οποίοι αδυνατούσαν να παραβρεθούν ενώ αναγνώστηκε και ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όλοι όσοι χαιρέτησαν την συγκέντρωση δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του νοσοκομείου Κύμης.
Η Αντιδήμαρχος Κύμης Αρετή Μπάτσα έκανε αναφορά στο ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια για τη διάσωση του Νοσοκομείου τονίζοντας ότι : «Δύο ολόκληρα χρόνια η τοπική κοινωνία, μάχεται για την διαφύλαξη του Νοσοκομείου. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν πολλαπλές έγγραφες δεσμεύσεις Υπουργών για την διατήρηση και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα! Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας , όπως οφείλουμε σε εμάς, τα παιδιά μας, αλλά και στον Γεώργιο Παπανικολάου
Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις έκανε ο ιατρός Χρήστος Δουλγεράκης εξηγώντας πως, σε συνάντηση δική του και του Δήμαρχου, με τον Υπουργό Υγείας, επιβεβαιώθηκε από μέρους του ότι αρχική πρόθεση του Υπουργείου ήταν η μετατροπή του Νοσοκομείου Κύμης σε Κέντρο Υγείας με Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χειρουργεία μιας μέρας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και Μονάδα Αποκατάστασης. Μετά τα επιχειρήματα, που του τέθηκαν για τη διατήρηση του Νοσοκομείου, ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για την παραμονή του Γ.Ν.Κύμης ως Γενικού Νοσοκομείου, επιφυλασσόμενος μέχρι την ενδελεχή ενημέρωσή του.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημ, Θωμάς έδωσε το στίγμα της συγκέντρωσης και το μήνυμα της διαμαρτυρίας.
Συνοπτικά ανέφερε ότι : «Δεν μπορεί μια προτεινόμενη τροπολογία, από τη μία να μηδενίζει τις ανάγκες μιας περιοχής και από την άλλη, να μηδενίζει και να απαξιώνει την προσφορά του Κυμαίου ευεργέτη της ανθρωπότητας ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτή την προσβολή!!
Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση και οριστική ακύρωση κάθε σχεδίου κλεισίματος η υποβάθμισης του Νοσοκομείου.
Διεκδικούμε την πλήρη αναβάθμισή του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους.
Η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δεν πρέπει να συνδέεται με μνημόνια, ελλείμματα και περικοπές.
Δεν μπορεί την ώρα που μειώνεται το εισιτήριο για την είσοδο σε καζίνο να αυξάνεται το εισιτήριο για εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Διεκδικούμε και ζητάμε το Αυτονόητο. Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
Περιμένουμε άμεσες δεσμεύσεις για την υλοποίηση των πιο πάνω από την Πολιτεία. Μέχρι τότε θα είμαστε σε επιφυλακή για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας ανάλογα με τις εξελίξεις
Ακολούθησαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού κ. Θοδ. Λορετζιάδη, εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Κύμης όπου έγινε εκτενής αναφορά στις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών του Νοσοκομείου και την αναγκαιότητα ύπαρξής του από τον πρόεδρο κ. Κώστα Μίχα, ενώ δυναμική ήταν και η ομιλία του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ευβοίας κ. Σώτου Αντώνη.
Στο τέλος των τοποθετήσεων, το πλήθος των παρευρισκομένων παρακολούθησε τη συναυλία με τους: «Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ» - Γιάννη Γιοκαρίνη και Ρεμπέτικη Κομπανία νέων συντοπιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.