Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Προσέξτε τον δάσκαλο

Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει τον δάσκαλο. Τον άνθρωπο που αναλαμβάνει να μάθει γράμματα τα παιδιά μας αλλά και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τοςυ.
Το έχουμε ανάγκη αυτό ως κοινωνία. Το έχει ανάγκη η κάθε οικογένεια. Η κρίση, κρίση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως με την πρώτη ευκαιρία δεν θα πρέπει να δώσουμε μια ανάσα σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι τη μισή μέρα με τα παιδιά μας.
Δεν είναι δυνατόν αυτούς τους ανθρώπους να τους έχεις με .....

μισθούς πείνας. Δεν λέμε να ξεφύγουμε και να αρχίσουμε να μοιράζουμε χρήματα, ούτε να δώσουμε σε όλους γενικώς τους δασκάλους. Έχουμε την άποψη πως κανείς δάσκαλος δεν θα πρέπει δεν θα πρέπει να έχει μισθό κάτω από τα 1200 ευρώ. Ας βρεθεί ένας τρόπος ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά μας, χωρίς να έχουν στο μυαλό τους το πρόβλημα της επιβίωσης.
Δεν μιλάμε πλέον για πεινασμένου μαθητές αλλά και για πεινασμένους δασκάλους. Και ξέρετε ποιο είναι το τραγικό; Οι περισσότεροι φτάνουν στα σχολεία από άλλες περιοχές και άντε τώρα να πληρώσουν νοίκι, να πληρώσουν φαγητό. Ας κάνει κάτι αυτή η κυβέρνηση. Θα είναι ένα δείγμα πως κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.