Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην υποβάθμιση του Γ.Ν Κύμης
Απαραίτητη η διατήρηση και αναβάθμισή του

Σε αυτή την κρίσιμη για την κοινωνία και τους πολίτες εποχή, που όλοι βιώνουμε στην πατρίδα μας, η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της, αφού απέτυχαν να επιλύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα, παρόλα τα απάνθρωπα και βάρβαρα μέτρα που πήραν,(μειώσεις μισθών και συντάξεων, βαριά φορολογία, χαράτσια, απολύσεις κλπ), έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για την μείωση και των τελευταίων κοινωνικών παροχών που έχουν απομείνει.
Ο κοινωνικός δείκτης προστασίας αποτελεί ....
πλέον στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και των εντολοδόχων της, στη λογική εξοικονόμησης πόρων.
Η υγεία ως κοινωνικό αγαθό, φαίνεται πως δεν αποτελεί πλέον αναγκαιότητα, αλλά χώρος από τον οποίον θα προκύψει εξοικονόμηση πόρων, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις οι οποίες θα δημιουργηθούν για τους Έλληνες πολίτες. Όποιες και αν είναι οι συνέπειες από την πολιτική αυτή.
Στη λογική των κυβερνόντων και των δανειστών, είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις περιφέρειες ενισχύοντας τα αστικά κέντρα. Στην πρόταση που έχει διαμορφωθεί από το Υπουργείο Υγείας, προβλέπεται η υποβάθμιση τυ Γ.Ν Κύμης, σε κέντρο υγείας αστικού τύπου με αντίστοιχη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
Όλοι όσοι ζούμε στην περιοχή, γνωρίζουμε πολύ καλά, τι σημαίνει εάν υλοποιηθεί η πρόταση αυτή. Το νοσοκομείο Κύμης, αποτελεί ειδική περίπτωση, η οποία επιβάλει όχι μόνο την συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και την αναβάθμιση του. (Απομακρυσμένη περιοχή παροχή υπηρεσιών στην Ν. Σκύρο, μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν στην Χαλκίδα, σε συνδιασμό με το άθλιο οδικό δίκτυο, γηρασμένος πληθυσμός που διαμένει στην περιοχή, σε συνδιασμό με τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης)
Λέμε όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης. Ζητάμε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το Κ.Υ Αλιβερίου, που λειτουργεί μέσα στο δήμο μας και εξυπηρετεί τις ανάγκες του μισού δήμου.
Αυτό θα γίνει με πραγματική ενότητα και αγώνα, όχι με φιέστες και πανηγυράκια, που κάποιοι εμπνεύστηκαν στη λογική της προεκλογικής επικοινωνιακής πολιτικής.

24/7/2013