Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους ρητινοκαλλιεργητές και το σωματείο τους για των αγώνα που δίνουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τους ξεκληρίζει. Με τη δραματική μείωση της επιδότησης του προϊόντος και άλλες δυσμενείς μεταβολές είναι στην ουσία αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, αφού οι τιμές που δίνουν οι βιομήχανοι είναι εξαιρετικά χαμηλές. Έτσι οδηγούνται στην ανεργία άλλοι 1000 εργαζόμενοι στην Εύβοια. Εργαζόμενοι ...
που ζούσαν τις οικογένειές τους και παράλληλα φύλαγαν και το δάσος.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισαν προβλήματα αφού η επιβίωσή τους εξαρτάται από την επιδότηση της τιμής. Παράλληλα με κάθε φωτιά, φυσική καταστροφή ή ασθένεια κινδυνεύουν να χάσουν την παραγωγή τους. Τους εκβιάζουν βιομήχανοι και έμποροι. Τους κοροϊδεύουν κυβερνήσεις και υπουργεία. Τώρα επιχειρούν να τους δώσουν τη χαριστική βολή.
Η επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή του κάθε κλάδου, του κάθε χώρου δουλειάς και του κάθε εργάτη είναι πρόβλημα όλων γιατί το προβλήματα όλων έχουν κοινή αιτία, τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Έτσι και για τους ρετσινάδες η κυβέρνηση τους κόβει τις επιδοτήσεις για να εξασφαλίσει πόρους για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια στιγμή διάφορα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα επιθυμούν αλλαγές χρήσεις γης, έχοντας σχέδια για τα βουνά και της Εύβοιας, στα οποία και τα δάση και οι ρετσινάδες είναι εμπόδιο.
Γι’ αυτό στη μάχη που δίνουν δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.