Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

   
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ευβοίας πέρα από τον κυρίαρχο συνδικαλιστικό της ρόλο, επιδιώκει να εκπληρώσει και άλλους πολιτικούς και κοινωνικοπαιδαγωγικούς σκοπούς, όπως είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων και η κοινωνική αναγνώριση του έργου των εκπαιδευτικών, η πνευματική και παιδαγωγική καλλιέργεια, καθώς και η συμβολή στη βελτίωση της όλης παιδείας των πολιτών. Παρά τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος και το Δημόσιο σχολείο στα χρόνια της κρίσης οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται και προβάλλουν ένα άλλο πρόσωπο, μέσα και από την ....πραγματοποίηση εκδηλώσεων πνευματικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Εύβοιας, με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με θέμα "Δημιουργώντας στα χρόνια της κρίσης", με όποια μορφή μπορεί να πάρει η κρίση, οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, αξιακή, υπαρξιακή…). Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους συμπολίτες και όχι αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς. 
   Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει διάλεξη και συζήτηση με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη με θέμα "Η ιστορία μέσα από τη λογοτεχνική αφήγηση", έκθεση εικαστικών (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, κατασκευές), λογοτεχνικό αναλόγιο, ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, θέατρο,  κλασική μουσική, ροκ μουσική, προβολή ντοκυμαντέρ και άλλες εκπλήξεις, όλα πρωτότυπες δημιουργίες εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας. 
      Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του νέου μουσείου της Αρέθουσας από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00-10:30 μ.μ. 
Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, κ. Παρή Καλαμαρά, τους αρχαιολόγους και το προσωπικό του Μουσείου για αυτή τη συνεργασία.