Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο φάνης Σπανός τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών της Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δέκα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6.000.000 ευρώ για την Εύβοια εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατά τη χθεσινή (29-6-2017) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, για την περιοχή Χαλκίδας εντάσσονται τα ακόλουθα έργα:
1. "Βελτίωση και κατασκευή συνδετηρίων οδών - Λεωφόρος Καραμανλή", προϋπολογισμού 1,439 εκ. ευρώ. Αφορά σε γενική ανάπλαση μεγάλου τμήματος της πολυσύχναστης λεωφόρου Καραμανλή και πρόκειται άμεσα να συμβασιοποιηθεί και να αρχίσει να εκτελείται.
2. "Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας", προϋπολογισμού ....
400.000 ευρώ. Αφορά σε εγκατάσταση ενεργητικών και παθητικών συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, με στόχο την ελαχιστοποίηση της δαπάνης θέρμανσης του νερού και συνεπώς την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου και κατά τους χειμερινούς μήνες.
3. Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και κατασκευή εκκλησίας στο προς αποπεράτωση Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.
4. "Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας - Β' φάση", προϋπολογισμού 135.000 ευρώ. Αφορά στη στεγάνωση και αποκατάσταση των υφισταμένων κερκίδων του σταδίου και σε επισκευές των κτιριακών του υποδομών (αποδυτήρια, γραφεία κλπ). Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΔΟΑΠΠΕΧ για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου.
5. Προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας, προϋπολογισμού 1,229 εκ. ευρώ. Αφορά σε προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων (συμπιεστής απορριμμάτων, φορτηγό, τεμαχιστής απορριμμάτων, φορτωτής πλάγιας ολίσθησης) για τη βελτίωση λειτουργίας του υφισταμένου ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας.
6. Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Χαλκίδας για το έργο κατασκευής "υποθαλάσσιου αγωγού λυμάτων από την Κάνηθο ως τη Σουβάλα". Περιλαμβάνει την πόντιση ενός δίδυμου υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς λυμάτων, μήκους 560 μέτρων.
Ακόμη, στο εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. εντάσσονται τα εξής έργα:
7. "Ανάπλαση παραλίας Αμαρύνθου", προϋπολογισμού 1,280 εκ. ευρώ. Προβλέπει την ανάπλαση - αναβάθμιση και εξωραϊσμό του κεντρικού τμήματος της παραλίας Αμαρύνθου σε μήκος ακτογραμμής 495 μέτρων.
8. "Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού", προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Αφορά στην κατασκευή διώροφου κτιρίου επιφανείας 188,14 τ.μ. και έχει ως στόχο την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών του σχολείου.
9. "Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου οικίας Κριεζώτη", προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Με συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί ως ενιαίο σύνολο η αποκατάσταση του ιστορικού "Κριεζώτειου" στην Τριάδα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.
Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου, ο Φάνης Σπανός δήλωσε: 
"Σήμερα ξεκινάμε μια νέα σειρά από μεγάλα έργα για την Εύβοια. Με 6.000.000 ευρώ αναβαθμίζουμε σοβαρές υποδομές, προβαίνουμε σε ριζικές αστικές αναπλάσεις και ολοκληρώνουμε κοινωφελή κτίρια πολιτισμού. Στόχος μας, όπως πάντα, η προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Μέτρο των επιλογών μας η δημιουργία υπεραξίας από κάθε ευρώ που επενδύουμε στον τόπο μας."