Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ραδιοφωνικά

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας και πίστευα πως τις έχουν καταλάβει όλοι.
Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η όποια ραδιοφωνική παραγωγή, είτε με θέμα πολιτικό, είτε με αθλητικό. Πέρασαν τα χρόνια και μπορεί να αγαπάμε το ραδιόφωνο, αλλά το ελεύθερο ραδιόφωνο και όχι το εξαρτημένο και το κατευθυνόμενο. Μας αρέσει το ραδιόφωνο, αλλά δεν θα είμαστε σ΄ αυτό μέχρι να πεθάνουμε. Υπάρχουν νέα παιδιά και τα οποία αξίζει να βρούνε....
χώρο για να λένε την άποψή τους. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή όχι με την άποψή τους, αλλά αν μπορούν να την υποστηρίξουν.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. 
Καλό είναι να κάνεις ραδιόφωνο, αλλά να εκτιμούν αυτό που κάνεις και να έχεις την αμοιβή σου.
Στην Εύβοια αυτά δεν υπάρχουν. Στην Εύβοια πρέπει να πληρώσεις, το ραδιόφωνο και να φροντίσεις να έχεις διαφημίσεις για να πληρωθείς κι εσύ.....
Στην Εύβοια κάνεις ραδιόφωνο, αρκεί να μην έχεις απαιτήσεις και να κάνεις συμβιβασμούς.
Προσωπικά εύχομαι σε όλες και όλους που κάνουν ραδιόφωνο, να συνεχίσουν και πάντα να αφήνουν χώρο και για τους νέους και τις νέες.
Όταν κάποιος αναλαμβάνει μια ραδιοφωνική παραγωγή, θα πρέπει να έχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι θα καλύπτουν την οργάνωση της παραγωγής, την διαφημιστική κάλυψη, την δημοσιογραφική επιμέλεια και άλλα. Αν αυτά υπάρχουν, τότε μια παραγωγή θα έχει επιτυχία και σε μια τέτοια παραγωγή δεν θα "θάβει" ο ένας τον άλλον, αλλά θα προσπαθεί ο καθένας για το καλύτερο.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, το έχω γράψει πολλές φορές. Στην Εύβοια δεν υπάρχουν τα δεδομένα για κάτι τέτοιο, γιατί διαφημιζόμενοι και χορηγοί, έχουν μάθει να πληρώνουν 20 - 30 ευρώ την χορηγία και 60 ή 100 ή το πολύ 150 ευρώ το μήνα για να παίζει 6-7 φορές την μέρα η διαφήμισή του!!!!
Ας σας δώσω κι ένα παράδειγμα. Μια ραδιοφωνική παραγωγή, χρησιμοποιεί ας πούμε 8 άτομα.
Έχει 8 διαφημιζόμενους οι οποίοι πληρώνουν όλοι μαζί 800-1.000 ευρώ το μήνα. Ποιος θα πρωτοπληρωθεί με αυτά τα χρήματα; Θα πάρει ας πούμε το ραδιόφωνο ένα 40%; Θα πάρει δηλαδή 320 - 400 ευρώ. Τι θα μείνουν; θα μείνουν 480 - 600 ευρώ για να τα μοιρασθούν 8 άτομα. Θα πάρουν δηλαδή από 40 - 50 ευρώ τον μήνα!!!
Ποιος μπορεί να μείνει και να υποστηρίξει μια τέτοια ραδιοφωνική παραγωγή;
Μόνο αυτός που θα έχει άκρες και θα τα παίρνει με κάποιον τρόπο ή αυτός που είναι ψωνάρα και θέλει το ΕΓΩ του.....
Λοιπόν εγώ δεν το μπορώ αυτό κι αν κάποτε κάνω κάτι, θα κάνω μια οργανωμένη παραγωγή με έσοδα και έξοδα.
Τα γράψαμε αυτά, για να μην λένε κάποιοι πως ψαχνόμαστε ή πως θέλουμε ή πως θα θέλαμε.