Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας καταγγέλλει την προκλητική απόλυση της συνδικαλίστριας Ασημίνας Καραμπέτσου από ξενοδοχείο της Ερέτριας Avantis suites Hotel ιδιοκτησίας του κ. Κάλφα Γεώργιου, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας.
Η συνδικαλίστρια «τόλμησε» να διεκδικήσει τα αυτονόητα: ενημέρωση για τα ωράρια εργασίας, εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας, διαλλείματα, συνολικότερα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας συνολικά για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου. Λίγες μέρες πριν ....
την απόλυση της και ενώ υπήρξε περιστατικό λιποθυμίας μετά από ένα «φυσιολογικό» 16ωρο εργασίας, χωρίς διάλλειμα, χωρίς διατροφή, ο εργοδότης της είπε ότι αφού έχει αδύναμο χαρακτήρα έπρεπε να του το είχε πει ώστε να μην την προσλάβει…!!
Συνάδελφοι
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη συνδικαλίστρια. Η εργοδοσία, στα χνάρια της κυβέρνησης και του Νόμος και Τάξη θέλουν να στείλουν μήνυμα ώστε η εργαζόμενοι να μην σηκώσουν κεφάλι απέναντι στην αντεργατική θύελλα που ξεσπάει τα τελευταία χρόνια.
Το σωματείο μας θα στηρίξει όποιες δράσεις αναπτυχθούν για την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφισσας εκφράζοντας την ταξική αλληλεγγύη. Κανένας εργαζόμενος μην φοβηθεί, κανένας μόνος του!! Οργάνωση στα σωματεία για συλλογική και οργανωμένη αντεπίθεση!