Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα 23/07/2013
Αριθμ. Πρωτ : 1985

Πίνακας Αποδεκτών:

- Αξιότιμο κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
- κ.κ. Βουλευτές Εύβοιας
- Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
- Μ.Μ.Ε

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, και των: Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, βουλευτών Ευβοίας κ. Αναγνωστάκη και κ. Αποστόλου, Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, Δήμου Χαλκιδέων, Επιμελητηρίου Εύβοιας, Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, Εργατικού Κέντρου, Ένωσης Εργαζομένων....
Καταναλωτών, Ένωσης ιδιωτικών υπαλλήλων, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ευβοίας, Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πρώην προέδρων Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, για την απόσυρση του άρθρου 16 του νομοσχεδίου που αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 22/07/2013 με τη συμμετοχή των ως άνω φορέων, παρουσία εκπρόσωπων όλων των εμπορικών συλλόγων της Εύβοιας, οι οποίοι εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου, των εργαζομένων και του καταναλωτικού κοινού, αποφασίστηκε να εκδοθεί κοινό ψήφισμα με αίτημα την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.

Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκαν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΕΣΕΕ για το ζήτημα αυτό.
Τονίστηκε ότι :
- Οι 52 Κυριακές δεν είναι μνημονιακό αίτημα αλλά εμμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης.
- Δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά ρευστότητα στην αγορά.
-Το παρόν πλαίσιο λειτουργίας είναι επαρκέστατο αφού σε χειμερινούς και καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς τα καταστήματα λειτουργούν.
- Το όριο των 250τ.μ είναι παγίδα, αφού με ασφαλιστικά μέτρα μπορούν μετά και τα πολυκαταστήματα να ανοίξουν.

Εξακολουθούμε λοιπόν να επιμένουμε στον κανόνα της Κυριακάτικης αργίας και να ζητούμε από τους αρμόδιους, έστω και την ύστατη στιγμή, να εμπιστευτούν την αγορά και τους φορείς που την εκπροσωπούν, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα των θέσεων που έχουν επανειλημμένως διατυπωθεί, για την επιβίωση χιλιάδων ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η εν λόγω ρύθμιση περάσει, τότε η Κυριακή από ημέρα αργίας θα καθιερωθεί ως ημέρα απεργίας.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας
Αγιοστρατίτη Παρασκευή    Γεροντίτης Σπυρίδων