Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρέδωσε το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου Κανήθου «Ι.Καλαμακίδης»

Παραδόθηκε προς χρήση το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου «Ι. Καλαμακίδης» στην Κάνηθο
την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία της Δημάρχου Χαλκίδεων Έλενας Βάκα, του τέως Βουλευτή και ευεργέτη του τοπικού αθλητισμού Ιωάννη Καλαμακίδη, του Αντιδημάρχου Έργων Βασίλη Γουρνή, της Προέδρου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ Ελένης Αϊδίνη, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ε.Π.Σ Εύβοιας Γιάννη Ρέτσα και Γιώργου Πίσχινα και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Αθλητικών Σωματείων ΠΑΟ Κανήθου και ΑΟ Κάνηθος και της Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κ. Βούλας Αγιοστρατίτη.
Με την ανακαίνισή του, το γήπεδο άλλαξε όψη και μεταμορφώθηκε σε λειτουργικό και..... ασφαλή χώρο άθλησης για τα παιδιά κι τις ομάδες, συμβάλλοντας και στην αναβάθμιση της περιοχής.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι:
* τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα
* τοποθέτηση νέων τερμάτων
* εγκατάσταση νέων πάγκων
* συντήρηση και αντικατάσταση προβολέων ηλεκτροφωτισμού
* ελαιοχρωματισμοί στις κολόνες ηλεκτροφωτισμού, στην περίφραξη και στην πόρτα εισόδου

* επισκευές και συντήρηση αποδυτηρίων
* αντικατάσταση πινακίδας ονομασίας
* προμήθεια φαρμακευτικού και ιατρικού εξοπλισμού (ιατρικό κρεβάτι, φορείο)
* εφαρμογή πυρασφάλειας (πυροσβεστήρες, φώτα ασφαλείας)
«Σήμερα είναι μια πολύ ωραία ημέρα, καθώς παραδίδουμε ανακαινισμένο το ιστορικό γήπεδο της Κανήθου, το οποίο φέρει το όνομα του Γιάννη Καλαμακίδη και είναι μεγάλη τιμή που είναι σήμερα μαζί μας. Ένας άνθρωπος με μεγάλη και αξιόλογη πολιτική πορεία, που έχει προσφέρει πολλά στον τοπικό αθλητισμό, δίνοντας ουσιαστικά την ψυχή του και συμβάλλοντας σε γήπεδα όπως της Κανήθου, το Στάδιο, το Κολυμβητήριο.
Είναι ένα καινούριο σχεδόν γήπεδο, για να μπορούν πρώτα τα παιδιά και οι Σύλλογοι να το 
απολαμβάνουν.
Οι ανάγκες στα γήπεδα είναι πολλές και δεν σταματάμε εδώ. Ως Δημοτική αρχή εχουμε ως 
προτεραιότητα τους αθλητικούς χώρους, θελουμε να γνωρίζουμε τα προβλήματα, σε συνεργασία με την ΕΠΣΕ και τους Συλλόγους, ώστε να τα επιλύουμε και να καλυτερεύουμε το επίπεδο του αθλητισμού στον Δήμο μας.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.