Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

.....η αποψή μας

 
 - Καλά Χριστούγεννα και με υγεία να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου και να παρακαλέσουμε τους μεγάλους και ιδιαίτερα τον κάθε αρμόδιο να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα παιδιά και όχι με διαδικασίες που δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν περισσότερα.
Κατά την άποψή μας, όλα τα παιδιά τα οποία είναι από το δημοτικό μέχρι και το Λύκειο, θα πρέπει να έχουν εντελώς..... δωρεάν όλες τις μετακινήσεις τους, όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, όλους τους μήνες.
Κυρίες και κύριοι αρμόδιοι της πολιτείας, τα παιδιά πρέπει να έχουν μόνο μία κάρτα από το σχολείο τους και καμία άλλη.
Λέτε πως θέλετε τα παιδιά στον αθλητισμό, στις τέχνες και τον πολιτισμό.
Πως θα γίνει όμως αυτό, όταν κάποιος έχει 3 παιδιά και τα οποία θέλουν για παράδειγμα ν' ασχοληθούν με τον στίβο ή το ποδόσφαιρο ή τον χορό και πρέπει καθημερινά να πάνε από Λευκαντί στο Βασιλικό και στην Χαλκιδα;
Τα 3 παιδιά κύριοι αρμόδιοι θα χρειασθούν περίπου 10 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή 300 περίπου ευρώ τον μήνα εισιτήρια, αφού θα έχουν και τα φροντιστηριά τους.
Τέλος λοιπόν τα παραμύθια.
Αποφάσεις τώρα για τα παιδιά και όχι υποσχέσεις.
Η δωρεάν παιδεία, η δωρεαν συμμετοχή σε δραστηριότητες είναι παραμύθι και βόλεμα για κάποιους οι οποίοι οικονομάνε στο όνομα των παιδιών.
Οι αρμόδιοι της Περιφέρειας και των δήμων ας φροντίσουν ΤΏΡΑ να λύσουν αυτά τα προβλήματα. Δεν θέλει χρόνο. Αποφασιστικότητα πρέπει να δείξουν.
Σε διαφορετική περίπτωση, τον λόγο θα πάρει η δικαιοσύνη και όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ο λαός.
Η Περιφέρεια και η κάθε δημοτική αρχή, πρέπει να είναι με τα παιδιά και όχι με τις όποιες συντεχνίες.
Αν τίποτα από αυτά δεν μπορείτε να κάνετε, τότε υπάρχει κι άλλη λύση. Επιδότηση 100 ευρώ τον μήνα για το κάθε παιδί για την κάλυψη των μετακινήσεων.
Τι λέτε;