Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Εναρκτήρια τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης «Η Μικρασιατική Καταστροφή και η Διδακτική Προσέγγισή της στο Σύγχρονο Σχολείο», το οποίο φιλοξενείται στη Χαλκίδα με την υποστήριξη και του Δήμου Χαλκιδέων.
Στην τελετή παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και έδωσε συγχαρητήρια στην..... Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και σε όλους όσοι υποστηρίζουν επιστημονικά το Συνέδριο.
«Με χαρά αποδεχτήκαμε στον Δήμο Χαλκιδέων την πρόταση να στηρίξουμε το Συνέδριο αυτό. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ένα κομβικό ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η βαθιά γνώση της ιστορίας εγγυάται την ταυτότητα μας ως έθνος αλλά και την αυτογνωσία του καθενός ξεχωριστά. Θεματοφύλακες για τη γνώση της ιστορίας είστε όλοι εσείς οι εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το Συνέδριο αυτό θα βοηθήσει το ήδη δραστήριο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύχομαι καλή επιτυχία.».