Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

            Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023.
           Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.
            Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τρύφωνος και Παρθενίου, του οποίου η τιμία κάρα.... φιλοξενήθηκε στην Ενορία για τρείς ημέρες κομισθείσα από την Ι. Μονή Μακρυμάλλη, ανά τας οδούς της Ενορίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, έργων Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας.
            Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
         Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και πολλοί Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας.
            Πριν την Απόλυση ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος, ενώ, κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του, π. Πέτρο Βλάχο για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως, την αντιπροσωπεία των μαθητών των Σχολείων της Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με τις σημαίες τους.
            Κατόπιν προσκλήσεως του ιεροψάλτου της Ενορίας κ. Χαραλάμπους Τσάκαλου, στον Εσπερινό έψαλε θαυμάσια Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, ενώ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας, τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων τραγούδησαν στον Σεβασμιώτατο όμορφες δημιουργίες και ένα τραγούδι γραμμένο και μελοποιημένο από τον π. Πέτρο.