Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Γραμματεία Κ.Ε.Δήμου Ληλαντίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν την Παρασκευή 28-5-2010 τα εγκαίνια του.........
 ανακαινισθέντος Μεσαιωνικού Πύργου του Βασιλικού.
Παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος ,ο πρέσβης της Ιταλίας κ. Τζιάν Πάολο –Σκαράντε ,η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Λίνα Μενδώνη , η Βουλευτής κα.Κατερίνα Περλεπέ ,ο Νομάρχης Ευβοίας κ.Θανάσης Μπουραντάς ,ο Δήμαρχος Ληλαντίων κ.Χρήστος Καρυστινός ,ο πρώην Βουλευτής και Διοικητής του ΟΓΑ κ.Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος και πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων .
Σημαντική ήταν η παρουσία των κατοίκων της περιοχής και.....Η Προϊσταμένη της 23η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ.Γερούση εξήρε το μέγεθος της ποιοτικής δουλειάς που έγινε και το πρωτοποριακό αποτέλεσμα με αντικείμενο τους Πύργους σε πανελλαδικό επίπεδο.
 των πολλών επισκεπτών. .
Αναπλάστηκε ο περιβάλλον χώρος από το Δήμο οι δε εσωτερικοί χώροι θα αποτελέσουν ιδανικό τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Υπηρεσία.

Ο εν λόγω ανακαινισθείς Πύργος που θα είναι πλέον επισκέψιμος σε καθημερινή βάση θα αποτελέσει στο μέλλον πολιτιστική ενότητα και σημείο αναφοράς με το υπό ανακαίνιση
αγορασθέν από το Δήμο κλασσικό αρχοντικό στην παλιά πλατεία Βασιλικού και το οποίο θα φέρει τον τίτλο Πολιτιστικό κέντρο Βασιλικού –<<Πάνος Γεραμάνης>>.