Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αφησε εκτός Τζαβέλλα και Μάκο

«Ήταν δύσκολη απόφαση»
είπε ο Ρεχάγκελ για την 23άδα της Εθνικής

Ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την Τρίτη και επίσημα τους δύο παίκτες που «κόπηκαν» από την αποστολής της Εθνικής για το Μουντιάλ. Οι Γρηγόρης Μάκος και Γιώργος Τζαβέλλας, ήταν οι άτυχοι, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε την έκπληξη κρατώντας τελικά τον Στέλιο Μαλεζά.
Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος ο Γερμανός, μιλώντας στα .........
ΜΜΕ επί ελβετικού εδάφους, τόνισε ότι «ήταν δύσκολη απόφαση και αγωνιστικά και συναισθηματικά. Έπρεπε να αποκλείσω τους δύο παίκτες και τους απέκλεισα. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει» είπε ο κ. Ρεχάγκελ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης (19:30, novasports1) με την Παραγουάη:
«Δεν αποτελεί πρόβα Μουντιάλ το παιχνίδι, αφού η Παραγουάη παίζει λατινοαμερικάνικο στιλ ποδοσφαίρου και όχι ασιατικό».
Ο Γερμανός τεχνικός ρωτήθηκε ακόμη αν στον συγκεκριμένο αγώνα «προβάρει» την ενδεκάδα που σκέπτεται να χρησιμοποιήσει στο Μουντιάλ:
«Δεν είναι σωστό να τα λέμε όλα. Αύριο θα δοκιμάσουμε τον Νίνη για ένα ημίχρονο. Δεν θα παίξουν Μόρας και Γκέκας, που κάνουν θεραπεία, ενώ θα δούμε και άλλα πράγματα» απάντησε.
Για την πρόοδο της προετοιμασίας υπογράμμισε ότι «την ολοκληρώνουμε σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, αν και από κλιματολογικής άποψης έβρεξε λίγο παραπάνω. Η σκέψη μας τώρα είναι στο πρώτο ματς, με τη Νότια Κορέα».
Όσο για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει βλέποντας το ασιατικό συγκρότημα σε βίντεο; «Την είδαμε και σε DVD και από κοντά και θα την ξαναδούμε την Πέμπτη με την Ισπανία. Είναι μία καλή ομάδα, με πειθαρχία, που πρεσάρει αρκετά και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γι΄ αυτό το παιχνίδι».
Χάνουν (μόνο) την Παραγουάη Γκέκας - Μόρας
Ως προς το αγωνιστικό μέρος, η τελευταία προπόνηση διεξήχθη χωρίς τους Σηφάκη, Γκέκα, Μόρα και Μάκο. Ο Μόρας και ο Γκέκας δεν θα παίξουν την Τετάρτη, αφού ακολουθούν θεραπεία, ενώ οι Σηφάκης και Μάκος έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο, καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους δύο πρώτους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει υποστεί μία ήπιας μορφής κάκωση στο γόνατο, ενώ ο αμυντικός της Μπολόνια διαπιστώθηκε πως έχει τράβηγμα στη γάμπα.
Η κατάσταση αμφοτέρων δεν εμπνέει ανησυχία, θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας, ίσως όμως απουσιάσουν από το τελευταίο φιλικό, την Τετάρτη απέναντι στην Παραγουάη.
Αναλυτικά η 23άδα που ανακοίνωσε ο Ρεχάγκελ:
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ).
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ).