Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αντίδραση στο Ασφαλιστικό




Χωρίς ενημέρωση
 λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας
των δημοσιογράφων

Κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή εξήγγειλαν για την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Εξαιτίας της απεργίας δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης αφορά επίσης την υπογραφή συμβάσεων εργασίας, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και την παύση των απολύσεων, καθώς και την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
«Να μην γίνουν οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η κακοδιαχείρηση και η κερδοσκοπία με την ανοχή του πολιτικού συστήματος και να μη χαθούν οι πόροι των ταμείων, οι συντάξεις, η περίθαλψη και η επικούρηση του κλάδου» ανέφεραν σε συνέτευξή Τύπου οι πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ Στ.Νικολόπουλος, της ΕΣΗΕΑ Π.Σόμπολος και της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης.
Επίσης, χαρακτήρισαν «κορυφή του παγόβουνου» το ασφαλιστικό και μίλησαν για λαίλαπα σαρωτικών μέτρων, η οποία θα μεταβάλει δραματικά το εργασιακό και βιοτικό επίπεδο.
Αναφέρθηκαν στο «ανασφαλές περιβάλλον», που βιώνει ο χώρος, και υπογράμμισαν την αγωνιστικότητα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις.