Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Τ.Δ. ΜΕΤΟΧΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Από το έτος 1988 και κάθε χρόνο στο Μετόχι γίνεται η Γιορτή Κερασιού. Σκοπός των οργανωτών ήταν και παραμένει η γνωριμία με την περιοχή, η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η διαφήμιση του προϊόντος, η τουριστική ανάπτυξη, η ανάδειξη των όποιων προβλημάτων.
Κόσμος πολύς συρρέει , μεταξύ αυτών πολλοί επίσημοι, για να ..........
γνωρίσει μια περιοχή κατάφυτη από έλατα, καστανιές, πλατάνια, οπωροφόρα και κυρίως κερασιές, ένα αλπικό τοπίο και τις αιγαιοπελαγήτικες Παραλίες του Μετοχίου.
Δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να γευθεί τις πολλές και άριστες ποικιλίες κερασιών , να θαυμάσει τις εκθέσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής Μετοχίου και φωτογραφίας, το περίπτερο λαϊκής Τέχνης, που στολίζουν τον όμορφο χώρο της Γιορτής που ντύνεται στα χρώματα του κερασιού και να διασκεδάσει με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η κύρια εκδήλωση της Γιορτής είναι πάντα το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και για εφέτος της 5η Ιουνίου.
Ολονύχτιο γλέντι με τον Γιώργο Βελισσάρη και την Ελένη Δημολιάνη καθώς και τους υπόλοιπους καλλιτέχνες που απαρτίζουν το θαυμαστό συγκρότημά τους.
Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Κύμης.
Την Παρασκευή το βράδυ την 4η Ιουνίου θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών για μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία του Οικισμού των Αγίων Αποστόλων του Μετοχίου.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Γιορτής αποτελούμενη από το Τοπικό Συμβούλιο και τους Φορείς του Χωριού μας, ευχαριστεί Υπηρεσίες και ιδιώτες για κάθε προσφορά τους.
Ευχαριστεί τους κατοίκους του Μετοχίου για την απλόχερη προσφορά των κερασιών για τα κερασοκεράσματα της Γιορτής.
Φιλοδοξούμε να χαρίσουμε στον επισκέπτη μια όμορφη βραδιά με άρωμα κερασιού.
Σας περιμένουμε
Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Κατσής