Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ για έγκριση προγραμμάτων
Τουριστικής Προβολής Ν.Α

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος αναφορικά με την Τουριστική προβολή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Προς:
Κο Γιάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Έγκριση προγραμμάτων Τουριστικής Προβολής Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.


Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 4 του Π.Δ/τος 261/1997 «Για τη διαφάνεια στη διαφημιστική προβολή του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης» (ΦΕΚ Α 186/1997), τον Οκτώβριο κάθε.....ανωτέρω ποσοστών για κάθε κατηγορία μέσων ενημέρωσης είναι τουλάχιστον 30%).
 έτους, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καταρτίζουν, αναλυτικό, σε είδος και προϋπολογιζόμενη αξία, πρόγραμμα προβολής των τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων τους για το επόμενο έτος. Στα προγράμματα αυτά περιέχεται και η κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών μέσων ενημέρωσης (έντυπα μέσα, ραδιόφωνο, τηλεόραση) καθώς και η συμμετοχή των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης στη δαπάνη αυτή βάσει συγκεκριμένων ποσοστών (το ποσοστό συμμετοχής των εντύπων μέσων στην κατανομή αυτή είναι τουλάχιστον 40 %, του ραδιοφώνου τουλάχιστον 10% και των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης επί των
Η διάταξη της παραγρ. 3 του άρθρου αυτού, ορίζει ότι τα προγράμματα τουριστικής προβολής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων υποβάλλονται στον εποπτεύοντα Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζονται προς έγκριση στον ασκούντα τις αρμοδιότητες Τύπου και Μ.Μ.Ε., Υπουργό.
Η τήρηση των ανωτέρω διαδικασιών αποτελεί προϋπόθεση του κύρους κάθε σύμβασης ανάθεσης διαφημιστικών υπηρεσιών και μετάδοσης ή καταχώρισης των σχετικών μηνυμάτων, που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του προαναφερόμενου προεδρικού διατάγματος.
Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανατροπής του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας και προσπαθώντας με τα μέσα που διαθέτουν να προωθήσουν την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, κατήρτισαν εγκαίρως και σας απέστειλαν προγράμματα προβολής των τουριστικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων τους για το έτος 2010.
Αν και ήδη εισήλθαμε στην, ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας, θερινή τουριστική περίοδο εντούτοις εκκρεμεί ακόμη η έγκριση των παραπάνω προγραμμάτων μας. Τούτο πρακτικά σημαίνει αναστολή εφαρμογής αυτών, αδυναμία άσκησης από μέρους μας πολιτικής τουριστικής προβολής και συνακόλουθα μη προσέλκυση τουριστών, μείωση εσόδων, πλήγμα τόσο στις τοπικές όσο και στην εθνική οικονομία.
Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου –έστω και την ύστατη ώρα- να δρομολογηθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προβολής των δευτεροβάθμιων ΟΤΑ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος